rotj.jpgMint rajongó fokozott figyelemmel követem a témát és most megosztanék néhány érdekességet a klasszikus sorozatból, amit az elmúlt időben olvastam. Talán másnak is lesz újdonság, de nyilván hard fanoknak ezek ismert dolgok már, szóval nem nekik készült a post. :)

Luke Skywalker neve az első vázlatokban Luke Starkiller volt.

 

A "Jedi visszatér" címe majdnem a "Jedi bosszúja" lett.

Lucas az utolsó utáni pillanatban gondolta meg magát, mert végül is a bosszú nem illik a jedi imázshoz. Ez talán még szélesebb körben ismert, de az már nem annyira, hogy addigra már dübörgött a marketing henger és például legyártásra kerültek a plakátok is. Lucas tehát leállította a terjesztésüket és rájellemző módon ebből is hasznot húzott. Az elkészült 6800db plakát darabját a rajongóknak adta el 9,5 dollárért (naná, hogy nem került annyiba a nyomás). Azért a rajongók is jól jártak, mert ma ezekért a plakátokért több mint negyedmillió forintot kérnek.

Az "új remény" helyszíne eredetileg egy dzsungel bolygó lett volna.

Azonban Lucast a hideg kirázta a gondolattól, hogy hetekig egy dzsungelbe forgasson, hogy inkább átírta sivatagra a helyszínt.

Lucas eredetileg Flash Gordon filmet akart forgatni.

De nem tudta megszerezni a jogokat. Szerencsére.

Lucas a Jedi visszatér rendezésére David Lynch-et szerette volna felkérni.

Azonban Lynch a Dűne forgatással volt elfoglalva.

Jabba és Han Solo párbeszéde már a 1977-es filmváltozatban is szerepelt volna.

Azonban pénzügyi okokból nem került bele akkor a jelenet, noha a keret jelenetet leforgatták. Húsz évvel később Lucas az átdolgozott kiadásban pótolta az elmaradást.

C-3PO animálását végző Anthony Daniels vakon mozgott és játszott a jelmezben, amin nem volt kitekintő nyílás.

 

Yoda eredetileg nem szerepelt volna a Jedi visszatérben.

Azonban a készítők szükségét érezték, hogy tisztázzák Darth Vader kijelentését. Sokan ugyanis úgy vélték, hogy hazugság, amit állít, amivel csak manipulál a sötét nagyúr. Azt is tisztázni kellet, hogy az erkölcsös jedik, valójában nem hazudtak, csak nem mondták el az igazságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legoptimalisabb.blog.hu/api/trackback/id/tr178159600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása