Ha már mostanában téma a közétkeztetési reform, akkor hozzájárulnék én is egy gondolattal.
A tökfőzeléket be kell tiltani a közétkeztetésben! Ez most nem vicc és nem is frusztráció maradvány "menzás" életkoromból hanem komoly és ésszerű követelés. A helyzet az, hogy az emberek többsége vastagon utálja eme étel szerűséget. Nyilván nincsenek hivatalos statisztikák, de lazán 90%-ra teszem a tökfőzelék utálók arányát. Egész életemben egy ember ismertem, aki szereti, de a "közkonyhás" fajtát még ő se kedvelte szóval ez az arány csak rosszabb lesz bárhogy nézzük.
Miért olyan fontos ez? Azért mert közétkeztetésben tömeges méretben a 90%-ban kukában landoló ételt adni pazarlás! Nem rég egy kórházi ebéd kapcsán bizonyosodtam meg erről. Egy valakinek jó csak a tökfőzelék, az pedig a konyhát üzemelő cég vagy személy lesz, mert olcsón ússza meg azt a napot. Véleményem szerint a töktermelés ipari méretekben már csak ezen cégek tartják életben. Ezzel szemben kiszúrás az étkezésnek áldozatul eső embereknek. Persze a "konyhás" magasról tesz arra, hogy merre jut az étele, a kötelességét letudta. Viszont még mindig nem ennyire egyszerű a helyzet. Ha kicsit ökológiailag tudatosak vagyunk, akkor látnunk kell, hogy nincs rendben az, hogy termőföldet, vizet, energiát és időt szánunk olyanra, ami nagyrészt szemétbe megy majd.

Szóval ha ésszerűek vagyunk és nemet mondunk a pazarlásra, akkor:
A tökfőzeléket be kell tiltani a közétkeztetésben!

A bejegyzés trackback címe:

https://legoptimalisabb.blog.hu/api/trackback/id/tr255303923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása