Egyes szavak és fogalmak a nyelv természetes fejlődésének köszönhetően változnak. Az idő, a társadalom és kultúra jelentős hatással lehet a nyelvre. Manapság a régen oly kemény "hazaáruló" szó lényegül át és nyer sajátos tartalmat a Fidesznek köszönhetően.
Az optimista (mint én) időnként azt hiszi, hogy már nincs lejjebb, bár az évek tapasztalatai megtanítanak rá aztán, hogy ne legyek könnyelmű, mert a szellemi sötétség mélysége feneketlen és végtelen. Ez az érzés fogott el, amikor a facebookon "hazaárulózó" rohamot váltott ki egyesekben, hogy a jobbik hozzájárul a lex CEU törvény alkotmányossági vizsgálatához. Most csupaszítsuk le egy kissé ezt a eseményt, hogy el ne vesszünk a vita tengerben. NE menjünk bele, hogy a Fidesznek mi célja lehet egy betartásában problémás és sebtibe hozott, egy egyetemre szabott törvénnyel és azt is hagyjuk ki a képből, hogy a Jobbiknak, - akit a Fidesz riválisává vált - vajon mennyire nehezére esett a narancsos pártnak nem tetsző lépést tenni. Nézzük és vizsgáljuk meg magát a cselekedetet: Egy problémás törvényt meg fog vizsgálni az Alkotmány bíróság, hogy megfelel-e Magyarország alaptörvényének! Milyen mocskos judeo-bolsevista-náci-liberalista hazaáruló már az aki ilyet kíván? Hát mit képzel az ilyen magáról? Megvizsgálni egy törvény annak az alkotmány szellemében, amit a Fidesz amúgy már vagy tucatszor átírt a saját szájíze szerint? Hát hazafi az ilyen??? Erre nem is elég egy szó, mert az ilyen Soros-bérenc és bevándorlás párti is egyben, és ez utóbbi a leggyalázatosabb tettek egyike.

Szóval nézem és egyre jobban elborzadok, akár csak akkor, amikor Bukarestben több mint százezer ember ment utcára a korrupciós törvények enyhítése ellen tiltakozva. A jogos népharag miatt végül meghátrált a román kormány, de a "sorosozás" nem maradt el ott se, mert hát az az ember, aki a hatalomban kevesebb korrupciót akar látni az csak is Soros-bérenc lehet. Akkor ott az a védekezés elhangzott, ami alig néhány hét alatt nálunk is visszaköszön: "....manipulációs szándékú, félretájékoztató kampány" zajlik és emiatt vonultak tüntetők százezrei az utcákon. A manipuláció pedig valószínűleg külföldről érkezik. Szerinte nem szabad csak a médiából tájékozódni, ott félreértelmezik a rendeletet,...". Nem ez az idézet bizony nem hazai, hanem 2017 február 2.-án a román kormány panaszolta. Bizarr a hasonlóság és az időbeli közelség. Nem kellett sok és 2017 március 28 után itt is, aki törvényességet és erkölcsi igazságot akar az manipulált "áruló" lett.

Szóval fideszi értelemben igen csak sokan lettek "hazaárulók" ma Magyarországon és ezen emberek közül nem egy még néhány hete lelkes Fidesz támogató volt. Ezután persze elgondolkodtató, hogy valóban negatív bélyeg így hazaárulónak lenni? Ha a hazát jelenleg a Fidesz szemlélete képviseli, ahol az adófizetők pénze elveszíti közpénz jellegét, a nepotizmus virágzik a pénz lenyúlás pedig intézményesült az akaratot pedig esztelen félelemmel próbálják megtörni, akkor be kell lássuk, hogy ezt elárulni igen is dicsőség. Fideszi értelemben vett hazaárulás pedig már erényé vált.

A bejegyzés trackback címe:

https://legoptimalisabb.blog.hu/api/trackback/id/tr1312427121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illiberális 2017.04.15. 20:18:45

Hát én is minden bizonnyal paranoiás Soros gyűlölő vagyok de számomra is igen érdekes hogy a FIDESZ kormányzása alatt ennél sokkal problémásabb, antidemokratikus intézkedéseket simán lenyelt mindenfajta komolyabb balhé meg tüntetés nélkül a magyar nép aztán jön egy törvény amely istenigazából semmi más ellen nem irányul csak a CEU ellen és erre hirtelen ilyen "népfelkelés" támad. Persze biztos csak véletlen most telt be a pohár a demokratikusan gondolkodó magyar fiataloknál csak az a baj hogy én már nem nagyon hiszek a véletlenekben!!

glad az egyetlen 2017.04.15. 20:35:55

@illiberális: Értem, amit mondasz, de helyes a meglátás, hogy ez amolyan utolsó csepp dolog.
A nép tiltakozás nem mostanra datálható a fidesz ügyletek miatt, hanem a bukott 2016 októberi érvénytelen népszavazásra, ahol kudarcba fulladt a gyűlölet kampányuk. Az már egy kiterjedt lázadás lett a rendszer ellen. Szóval ez az egész egy fokozatosan gyűlő és jól visszavezethető népharag eredménye. Az utcai demonstrációkkal kapcsolatban meg ne feledjük az internet adó megmozdulást. Az még a mostaninál is nagyobb volt.
A fidesz amúgy sikeresen elérte azt, hogy létre hozott egy politikailag aktív (akár utcára vonulni hajlandó) ellenzéket. Ilyen valóban nem volt 10 éve még, ez a jobb oldal sajátja volt. Azonban ez nem külföldi manipuláció csak végtelen arrogáns kormányzás eredménye.

Éhbérkommentelő 2017.04.15. 21:14:23

@glad az egyetlen:
Hogy mi bukott és fulladt kudarba a 2016-os érvénytelen népszavazással, az nyilván politikai oldaltól függő megítélés kérdése. Te az ellenzéki álláspontot teszed magadévá, de ez csak egy politikai vélemény

Ami tény: a szavazók 98%-a elutasítja a ránk kényszerített bevándorlást, míg Soros egyértelműen letette a voksot a nagy tömegű bevándorlás mellett. Néhány százalék persze tüntethet, látványos megmozdulásokat szervezhet, de ettől még kisebbség marad

Jakab.gipsz 2017.04.15. 21:25:08

@glad az egyetlen: Maradjunk a realitások talaján. Ez a "politikai aktív ellenzék" terminus, a körúti liberális értelmiség és kész, igen volt hatalmon, de saját magát járatta le, akkor amikor hátba szúrta, (Sólyom-Szili köztársasági elnök választás ürügyén) a koalíciós partnerét. Ez volt az amikor elárulták nem csak a szocikat, hanem a modern demokráciát. Ezt a volt SZDSZ- csapatot és a hold-udvarukat, soha többé nem szabad, a hatalom közelébe engedni. Azért mert egy tállencséért magát a demokrácia elvét árulták el. " No akkor ebből elég volt" abban a pillanatban meghalt a neoliberális demokrácia, mert erkölcstelen, amorális elvekre nincs szüksége, a magyar népnek sem pedig az Európának.. Ezt azért meséltem el csakhogy tudjátok, mi miért történik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.15. 21:34:11

Nyerjetek választást jövőre. Ennyi az egész. Párezer balliba tüntető ehhez azonban kevés lesz.

Pipas 2017.04.15. 21:47:34

"egy egyetemre szabott törvénnyel"

A fidesz nem egy egyetemre hozott törvényt, minden egyes egyetemre ugyanaz a törvény vonatkozik.

Az mszp viszont annak idején hozott egy törvényt kimondottan a ceu-ra. Bele van írva a ceu neve a törvénybe, bele van írva, hogy kivételezett helyzetben van. Csak és kizárólag a ceu.

Tehát bevádoltad a fideszt azzal, hogy a ceu-ra hozott törvényt, kiderült, hogy nem igaz, kiderült, hogy az mszp viszont ezt tette. Mit ad isten megint azzal vádoljátok a jobboldalt, amit a baloldal tett.

Gratulálok!

Behajtó70 2017.04.15. 22:16:53

Azok is! Ostobák vagy hazaárulók! Mert a haza a legfontosabb, és ha veszít a Fidesz, elvész a haza, mert az ostoba mszp, dk és egyéb soros-segg nyalók határtalanul fogják ideengedni az illegálisan idevonuló megélhetési bevándorlókat!

miva? 2017.04.15. 22:20:33

@Pipas: birka barátos családostól tervez kiirtani egy bloggert. Gratulálok! Most kell nagyot gurítani!

glad az egyetlen 2017.04.15. 22:27:37

@Éhbérkommentelő:
"...Ami tény: a szavazók 98%-a elutasítja a ránk kényszerített bevándorlást..."
Ez egy tipikusan olyan szavazás volt, amikor a vélemény nyilvánítás egyik fő eszköze a távolmaradás volt. Az aki komolytalannak tartotta azt a kamuszavazást (eleve a szavazás tárgya nevetséges volt, hiszen nem kellet felhatalmazás a kormánynak a döntési joghoz), az el se ment asszisztálni ahhoz az populista agyrémhez. Ez a "98%" szöveggel a fidesz csak a kudarcot próbálta palástolni és volt aki ezek szerint benyalta.

glad az egyetlen 2017.04.15. 22:31:10

@Jakab.gipsz: Van igazad, hogy értelmetlen és méltatlan marakodás volt baloldalt. Azonban a fidesz mára teljesen alul múlta az a szintet.
Példának szoktam, hozni, hogy a szocik idejében az ember azért felkapta a fejét, ha azt hallotta, hogy "nokiás dobozban 30 millió". És ma mit reagálunk arra, hogy "Mészáros Lőrincnek 3 milliárd..."?
Már fel se tűnik.

glad az egyetlen 2017.04.15. 22:34:27

@Pipas: Mint írtam " NE menjünk bele,..."
De amúgy lehet úgy törvényt hozni egy valamire, hogy nem írod bele a nevét. Amúgy igen nem példa nélküli a dolog, hisz a remélt Euro Vegasra is szabtak át törvényt anno.
De mint írtam most nem ez a lényeg.

Bogyó 2 2017.04.15. 22:35:34

@Jakab.gipsz: "saját magát járatta le, akkor amikor hátba szúrta, (Sólyom-Szili köztársasági elnök választás ürügyén) a koalíciós partnerét."
Azt a kurva, hát pont ezért nem értitek ti a demokráciát! Hátbaszúrta a koalíciós partnerét, mert nem ugyanazt mondta és akarta? Be kellett volna idomulniuk? Ti tényleg nem értetek mást csak a vezéri elvet, ahol vakon követitek a führert vagy a ducét akárhova? Tényleg szajkózni kéne amit a főnök mond? És ezzel árulta el a demokráciát az SZDSZ, hogy nem lett MSZP2? Ez az amorális? Hogy egy tekintélyes jogászt, a volt AB-elnököt, aki nem volt pártember, szerettek volna az elvileg valamiféle függetlenséget igénylő köztársasági elnöki székben látni? Pont ez az elvhűség, hiszen Sólyom egyáltalán nem volt köthető az SZDSZ-hez, bezzeg Áder megválasztása meg kurvára morális és demokratikus, fékek és egyensúlyok, nesze neked. Te olvasod is amit írsz? Bár inkább ne tedd!

Bogyó 2 2017.04.15. 22:44:38

@Éhbérkommentelő: Az a röhej, hogy még mindig nem fogjátok fel, hogyha egy népszavazási kérdésre a szavazók 98%-a igent mond, akkor az nem valódi kérdés. Ilyen eredmények diktatúrákban születnek, ez is hasonló, ugyanis a kérdésnek semmi értelme nem volt. Főleg úgy, hogy Orbán azóta kitalálta az AB-s haverjaival, hogy már most is jó az Alaptörvény a migránsok be nem engedésére. Elbasztunk rá 20 milliárdot, hozzáértő kormányzás címén. Nem volt ilyesmiről kötelező népszavazást rendezni, ha meg nem tudja egy kormány felmérni, hogy vajon mi lehet az eredmény és 98% a válasz, akkor az inkább ne kormányozzon. De ne játsszuk az agyunkat, mindannyian tudtuk mi lesz erre a válasz, nem erre volt kíváncsi a kormány, hanem felmérte a belpolitikai helyzetét, eszköznek használta az elvakult és a megvezetett pártsereget. )8%, de nem volt érvényes. És akkor most mi van? Tele lettünk migránsokkal? És nekik ezért nem volt drága a 20 milliárd, felelős kormányzás, ugye?

panteon 2017.04.15. 22:48:20

@Behajtó70: Szar lehet élni ilyen sötétséggel a fejedben, és zabszemmel a seggedben..

Bogyó 2 2017.04.15. 23:00:18

@MaxVal BircaMan HJCD: Kedves Birca, tudod-e, hogy annak idején a négyigenes népszavazásnál miért nem akarták eltolni a köztársasági elnök megválasztását? Innentől kezdve gondolkodni kell, hogy miért nem elég a te ajánlatod. Tudod-e, hogy a 2/3-os Horn-kormány nem változtatta meg a választási rendszert ilyen módon mint a Fidesz, ha ők megcsinálták volna, akkor 1998-ban megalakul a második Horn-kormány, és Orbán nem lett volna miniszterelnök. De sokkal demokratikusabb volt, hogy ők nyertek és nem az MSZP. Nem fair a választási rendszer, nem fair az, ami a médiában megy, nem fair, ami a leépített fékek és egyensúlyok rendszerében működik, hogy pártembereket neveznek ki függetlenséget igénylő intézményekbe, tisztségekre. A fiúk egyszerűen nem demokraták, mellesleg szerintem Orbán sosem volt igazán az. Ilyen hosszú időn át vezetni egy pártot demokratikus szervezetekben nem szokás. Először kiiktatta a pártjában az alternatívákat, aztán a jobboldalon, most pedig az egész országban teszi ezt. A recept régi, Rákosi is így csinálta, a jakobinusok is, Hitler is, csak durvábban. De ettől még ez az ország rossz irányba megy. No, ez a baj, és persze te érted is, csak nem akarod, mert te nagyobb bajnak tartod a liberalizmust, mint a politikai váltógazdálkodás kiiktatását. Mégis, amíg egy átlag holland vagy francia pincér vagy ápoló jobban és szabadabban él mint az orosz, addig kár is vitatkozni, merre kell haladni. És ez így volt 20 éve, 120 éve, 220 éve, 320 éve....de szerinted Putyin őkegyelmesség e alatt másképpen lesz....hát persze...

Bogyó 2 2017.04.15. 23:02:47

@Pipas: Ja, csak a fidesz törvény következményei egyetlen egyetemnél bírnak jogkövetkezményekkel. Most kit nézel hülyének?

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.15. 23:04:56

@Behajtó70: Apukám, te miket hablatyolsz itt? Csak a fidesz, vagy az mszmp vagy az mdp vagy az mkp? (ha tudod, melyik mit jelent)

Bogyó 2 2017.04.15. 23:05:27

@Behajtó70: Igen. Akkor ezek szerint Görögország, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, szerinted már nem léteznek? Mert ott ugye nem volt ilyen hősies migránsozás, meg népszavazás és arra is mennek. Ha valaki egy párttal azonosítja a hazát, ott már nagy baj van.

Peterpapo 2017.04.15. 23:10:18

@Bogyó 2:

Én a magam részéről nagyon értékelem az igyekezeted, hogy észérvekkel próbálod bizonyítani az igazadat, de ezekkel teljesen felesleges az ilyen jellegű kommunikáció. Ha nekik azt mondta Viktor, hogy az fehér, akkor te fényképpel is bizonyíthatod, hogy az nem fehér, nem fogod tudni meggyőzni őket.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.15. 23:32:04

@glad az egyetlen: a nepszavazasokra a valasztasra jogosultak nagyjabol fele sose megy el, ezen felul lehet maximum a tiltakozasrol beszelni.

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1sok#.C3.96sszefoglal.C3.B3_adatok

pl

Magyarország EU-tagsága 3 648 717
kötelező betelepítés 3 338 481

azaz "tiltakozik" < 10%

Pop40 2017.04.15. 23:37:30

Először is, tökéletesen felesleges a hazaáruló fideszes maffia propagandáját ilyen szinten elemezni. Hogy logikát nyomokban sem tartalmaz? Magától értetődik. Nem is az a célja, akinek bármi logikára van igénye, az már rég otthagyta a fideszt.
Ez a propaganda a fidesz bolsevik ex-munkásőr-házmester szavazói maradékának íródott, ők erre élveztek 70 éve, erre élveznek most is. Szidják az imperializmust, nyalják a ruszkik meg a vezér seggét. A bolsi nem változik, maximum most "nemzeti"-nek hívja magát a söpredék.

A módszer természetesen nem új:

uploads.disquscdn.com/images/18495af0fea4c265916d81cea442cdb9bcbbd3e6cf5fbb3a0bff71f4c535fead.jpg

2, Ebben az országban egy hazaáruló banda van, és az természetesen az országot szétlopó és tönkretevő, magyarellenes fideszmaffia.
Hála istennek a fiatalok már csak röhögnek a munkásőr korszakukból itt maradt szövegeiken. :D

Pop40 2017.04.15. 23:40:05

@Behajtó70:

"ha veszít a Fidesz, elvész a haza"

Én elhiszem, hogy a magadfajta kétbites hülyék a 2 agysejtjükkel beveszik ezt, de fogadd el, hogy ezzel a dumával a magadfajta kreténeken túl nem fogsz túl sok embert meggyőzni. :D

Hórukk 2017.04.15. 23:48:59

@illiberális: Jogosan gyűlölöd Sorost, mert ő pucerálta ki azaz pénzelte, utaztatta, képezte és ültette a nyakunkra orbánt. Ezzel a legnagyobb kárt okozta Magyarországnak a rendszerváltás óta.

glad az egyetlen 2017.04.16. 01:35:18

@droid_: Az EU tagságnál is pont az az eset volt, amikor egyesek a távolmaradásukkal tiltakoztak. Nem volt egyértelműen pozitív a hangulat. Akkor is már többen mondták, hogy se melette se ellene. Sőt az általad belikelt szavazások ilyen téma voltak. Ha az aktív szavazókra vagy kíváncsi, akkor ezeket az adatokat kell nézned:
hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok
Ez a szavazásra hajlandók valódi száma. A köztes szavazásokat meg a legtöbb ember tét nélküli politikai fogásnak tartja, amire rendszerint egy adott párt szimpatizánsai nem is mennek el. Tehát a varázs szám valójában 5 millió (legutoljára 4,8).

Pipas 2017.04.16. 06:32:05

@glad az egyetlen: "Mint írtam " NE menjünk bele,...""

De, menjünk bele.

Ha valaki úgy hoz egy törvényt, hogy az mindenkire érvényes, akkor azzal nincs semmi baj. Még akkor sem, ha keveseket érint. Valójában minden törvény így születik, előbb megjelenik valami a társadalomban, nyilván először kis számban és megszületik rá az igény, hogy szabályozzák. A CEU talált egy kiskaput, a törvény bezárja. Normális.

Az a nem normális, amikor olyan pofátlanul megy a mutyi, hogy beleírják a CEU nevét a törvénybe. 2004-ben a szocik ezt csinálták. Kuss volt, nem volt ám festékdobálás meg randalírozás...

Aztán 2005-ben véletlenül majdnem eltörölték a törvényt. Szerencsére Soros György írt egy levelet a magyar miniszternek, hogy mit kell tenni a törvénnyel, hogy meg kell tartani, köszike.

Na ezt hívja az mszp "egyeztetésnek", ezt hiányolják, orbánék nem "egyeztetnek a civil szervezetekkel". Egy külföldi érdekeket képviselő potentát levélben "kéri", hogy az érdekeltsége alá tartozó szervezet külön jogai megmaradjanak. És a magyar kormány, a magyar parlament visszalép a törvénymódoítástól, mert egy gazdag külföldi szólt.

És utána b+ hét éven keresztül ezek mondogatják, hogy "mutyi, mutyi, mutyi"?

Pipas 2017.04.16. 06:39:24

@Peterpapo: "Ha nekik azt mondta Viktor, hogy az fehér, akkor te fényképpel is bizonyíthatod, hogy az nem fehér, nem fogod tudni meggyőzni őket. "

Ezzel a dumával meg csak az a baj, hogy igazából semmi köze a valósághoz. A szocik hét éven keresztül semmi sem tettek, csak nagyokat mondtak. Soha, egyetlen fikarcnyi bizonyíték sem volt.

Vékonyka üres zöld dossziék lobogtatása, pár kopasz emberről készült fénykép, egy korcs kutya lakhelye... ja, igen, és egy videó, amiről hamar kiderült, hogy hamis. Pár vidéki kisebbségi színészi karrierjének elemei... :)

Ja, és említést érdemel még a csúcsig nyúló nagy korrupciós botrány, amit egyenesen az usában fedeztek fel. Több mint egy évet kellett várni, amíg valamelyik nagy szakértő kibökte, hogy mik a bizonyítékok, mire az egész eu szétröhögte az agyát, mert kiderült, hogy a csávónak fogalma nincs hogyan működik az export/import statisztika.

De azért nyilván most is tudni lehet, hogy nagy a korrupció, mert megkérdezték az embereket. Azaz hét éven keresztül mondogatták, hogy nagy a korrupció, most meg megkérdezik az utca emberét, hogy szerinte nagy -e a korrupció. És a kígyó a farkába harapott...

Pipas 2017.04.16. 06:45:31

@Bogyó 2: "Ja, csak a fidesz törvény következményei egyetlen egyetemnél bírnak jogkövetkezményekkel."

1. Nem, a fidesz törvénye sok hosszú mondatból áll, minden egyetemre vannak következményei. Egy fél mondat van, ami csak a ceu-nál okoz változást, mert csak a ceu trükközött eddig ezzel a módszerrel.

2. Igen, a 2004-es ceu törvénynek csak a ceu-nál voltak "jogkövetkezményei", mert beleírták a szövegbe, hogy az a törvény csak a ceu-ra vonatkozik!

"Most kit nézel hülyének?"

Tessék olvasgass, ha nem akarsz hülyeségeket beszélni:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100204.TV

Tom66 2017.04.16. 07:21:27

Hazaárulás

"Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Remélhetőleg a balliberálisok magukra ismernek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 08:00:25

@Bogyó 2:

Először is, a Fidesz kétharmada abban a választási rendszerben lett meg, melyet nem Orbán csinált. Azaz miről beszélsz?

Nem lehet tudni, mi lett volna 1998-ban, ha a mostani választási rendszer lett volna. Nézd csak meg a választás eredményét! 1 %-kal lett az MSZP-nek több szavazata listán, mint a Fidesznek. Ez gyakorlatilag döntetlen. A véletlen dolga, hogy éppen ki nyer és ki nem.

Ahogy ez most is van. A közvéleménykutatások a Fidesznek adnak most 45 % körül, míg az összes ballibnek együtt 25 % körül (ha együtt vannak mind). Ez HATALMAS különbség. De mi lene, ha mondjuk a Fidesz lenne 35 %-on, a ballibek meg 34-en? Hát, akkor abszolút lehetséges lenne mind egy hatalmas ballib győzelem, mind egy hatalmas fideszes győzelem! A MOSTANI választási rendszerrel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 08:01:34

@Bogyó 2:

Nem tartom egészségesnek a Fidesz kormányzását hosszú évekig. Jó lenne váltópárt.

De ha a váltópárt liberális, akkor inkább legyen a Fidesz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 08:09:10

@Bogyó 2:

"amíg egy átlag holland vagy francia pincér vagy ápoló jobban és szabadabban él mint az orosz, addig kár is vitatkozni"

Gazdagabban igen, szabadabban nem.

roxxtar 2017.04.16. 08:17:03

Gondolom azt mindenki leszarja, hogy jovore valasztas. Nem most kell baromkodni az utcan, hanem akkor a szavazofulkekben.

roxxtar 2017.04.16. 08:20:10

@glad az egyetlen: ez egy hatalmas tevedes. A kozvelemeny kutatas ennel keskenyebb mintabol is meg tudja mondani egy orszag donteset. Az eredmeny mindig(!) kozel azonos a reszt vevok es az otthon maradok kozott.

gmihaly621 2017.04.16. 09:10:53

@glad az egyetlen: Komám, nézz a korfára, hogy lásd, mekkora a tüntikéző ifjak aránya a teljes népességen belül!

gmihaly621 2017.04.16. 09:13:14

@MaxVal BircaMan HJCD: És ne tévesszen meg senkit Bp.-n százezer alatt ingadozó bulizó-tüntiző sokaság, a népesség területi és életkor szerinti eloszlásának megismerése után.

2017.04.16. 09:36:42

@Pipas: de mi köze a fidesz törvénynek az mszp- hez? Mindig ezzel jösztök, hogy bezzeg a maszop! Kit érdekel? Szánalmas. Szerinted a maszop szar, Gyurcsány egy hülye. Szerintem is. Miért hasonlítod hozzá a fideszt?
Azis szar?

2017.04.16. 09:38:55

@Tom66: Putyin bratyi? Hazaárulás?

BA2017 2017.04.16. 09:44:48

@Éhbérkommentelő: Ha ennyire tényszerű akarsz lenni, akkor írd már ide lszi. azt is, hogy a szavazó joggal rendelkezők hány százaléka ment el szavazni azon a "népszavazáson"! Utána kielemezhetjük, hogy miért maradt távol az emberek normálisabb része.

1ghost 2017.04.16. 09:46:00

A korrupt, tolvaj fidesz mára olyannyira leamortizálódott, hogy a magyarok úgy vannak vele, hogy ennél a hazug, gátlástalanul harácsoló, magát gennyesre lopó, jellemteln bandánál bármelyik politikai erő jobb, a DK-tól kezdve a Jobbikig bezárólag.

Magyarország kiadta a jelszót: CSAK NE A FIDESZ! És persze ruszkik haza! :))))))

Willkommenskultur 2017.04.16. 09:52:16

Közeleg a 2018as ballib bukta, nő az ajvék-faktor.

miketbeszéltek 2017.04.16. 10:16:10

@MaxVal BircaMan HJCD: "Gazdagabban igen, szabadabban nem." :-):-):-):-)
Nem füstölt el a klaviaturád, hogy a gazdagabbot is egyátalán be merted ismerni?
De nem éppen a túlzott, szabadosságba csapó szabadság a baj nyugaton?
Szemben Leviathan földjével?

miketbeszéltek 2017.04.16. 10:19:19

@Willkommenskultur: Struccpolitika elvtelen szervilis módra..(Hazug, buta, leegyszeresítő, demagog jelszavakkal kellőképpen fel kell tüzelni az ellenfél felé a gyűlöletet, hogy nem kelljen elgondolkozni a kritika jogosságán....

Netuddki. 2017.04.16. 10:25:10

Kedves blogíró, le vagy maradva. Már régen eljutott egy olyan szintre a magyar politika, hogy magasról leszarom mit mondanak rólam ostoba, tolvaj bűnözők.

Netuddki. 2017.04.16. 10:28:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: Még mindig csodálkozom, hogy értelmes fórumozóként miért szóltok ezekhez az utolsó, tolvaj, fizetett fidesztroll gecikhez? Van értelme? Nem a saját véleményét szajkózza hanem a fideszes agitpropot. Az a céljuk, hogy szétbarmolják a fórumot és az értelmes eszmecserét, már régen szűrni kellene őket a blog íróinak!

Willkommenskultur 2017.04.16. 10:35:14

@miketbeszéltek: semmilyen kritika sem jogos a ballibek szájából

ennek felel meg a népszerüségük is

Jakab.gipsz 2017.04.16. 10:35:56

@Bogyó 2:
Sólyom László ex- elnök úr csak annyiban volt, független mint azok a civilszervezetek akik Őt elnöknek jelölték. Ma már meglehetősen sokat tudunk a független és transzparens civil szervetek manipulációiról , mint akkoriban.

kuki123 2017.04.16. 10:39:50

Az ugye meg van hogy a Gulyás...akinek állítólag semmi köze a liberális soros migránsohordás dolgokhoz...

A szabadulása után első dolga volt lemenni a határra és egy jót tüntetgetni a az egyetlen védelmi eszköz ellen? és hogy sehonnai faszkalap alahakbározó már nem is szíriai, hanem kitudja honnan a faszából jött csőcselék bejöhessen ...csak úgy mert neki állítólag" joga van hozzá".
24.hu/belfold/2017/04/15/a-hatarok-megnyitasat-koveteltek-a-roszkei-tuntetok/

Jah az meg van hogy CEU törvény-hez hasonlót 1934-ben vezetett be amerika?
Jah pont hogy az orosz stb kémeket kiszűrjék?

értem én hogy a fidesz egy rakás szar és hogy meri számonkérni máson a tiszta hátteret, ha ők nagy ívről tesznek rá, de ha a fidesz megbukik, az biztos nem a CEU miatt lesz.

parazita666 2017.04.16. 10:43:32

Élmény olvasni a szűkölő, ájvékoló fidióták értetlenkedő kommentjeit. :-D
Nagy a sötétség, ezek a tanulatlan, levitézlett munkásőrök csak bégetnek, mint a birka.

Persze, megnyerik a választást 2018-ban. Röhög a vakbelem. XD

CoolKoon 2017.04.16. 10:46:22

@MaxVal BircaMan HJCD: "Párezer balliba tüntető ehhez azonban kevés lesz." - Mondjuk akkor olvadna le igazán a mosoly az arcodról, ha a lesajnáló megjegyzésed ellenére ez tényleg összejönne....

Willkommenskultur 2017.04.16. 10:50:38

@kuki123: 'A szabadulása után első dolga volt lemenni a határra és egy jót tüntetgetni a az egyetlen védelmi eszköz ellen?'

Ez nem igaz az első dolga a ratyitárskeresőre vezetett ahol elmesélte mekkora partizán volt a böriben, a kerítéshez csak ezután ment.

Willkommenskultur 2017.04.16. 10:52:06

@CoolKoon: Még annyi sem fog összejönni a ballibeknek mint 2014ben és ezt ők is tudják.

CoolKoon 2017.04.16. 10:55:10

@Jakab.gipsz: "Ezt a volt SZDSZ- csapatot és a hold-udvarukat" - Te mégis honnan veszed, hogy mindenki, aki Mo-n egy kicsit is liberális elveket vall, a "volt SZDSZ-csapatba és holdudvarukba" tartozik? Akár csak 2010 óta (bár az SZDSZ lejtmenete hamarabb elkezdődött) már 7 év telt el, ami alatt nem kevesen lettek nagykorúak, és közülük talán nem mindenkit hülyített el teljesen az idióta Fidesz-mantrák valamelyike. Ebben bízni amúgy szerintem ugyanakkora öngól, mint azt képzelni, hogy a liberálisok kizárólag drogosok meg feminim buzik lehetnek (mint ahogy azt az elmúlt napokban is megtapasztalhattuk).

CoolKoon 2017.04.16. 10:55:52

@Willkommenskultur: És te ezt mégis honnan tudod? Látnok vagy? Ötöslottó-számokat is meg tudsz jósolni?

Willkommenskultur 2017.04.16. 11:00:37

@CoolKoon: Nem vagyok látnok a közvéleménykutatókra hagyatkozom.

miketbeszéltek 2017.04.16. 11:07:12

@Willkommenskultur: A hülyeség hülyeség, a szemétség szemétség, a korrupció korrupció akkor is, ha a Fidesz nyeri 2018-at, (ezt talán csak Simicska akadályozhatná meg, ha van valami a tarsolyában.) És akkor is, ha kell a határzár (más kérdés, hogy kevés, mert ettől még Európában van a tömeg, kívül kéne)
De a hárítás első foka: semmilyen kritika nem jogos a ballibektől. 2. fok: mindenki ballib, aki kritizál...

2017.04.16. 11:08:51

Amikor annak idején elkezdték a folyamatos hazaárulózást a parlamentben, már akkor lehetett tudni, hogy szándékosan csépelik el a fogalmat. Akkor elég dedós volt és arra a pszichológiára épített, hogy ha én lehazaárulózlak, hiába vagyok én az, te akkor sem tudsz ezzel visszavágni, mert gyerekesnek tűnsz. A zsidók nem értik, mi a baj velük, holott minden ilyen tanács izraeli (vagy amerikai zsidó, ami ugyanaz) tanácsadók munkájának eredménye. A zsidókkal az a baj, hogy nem állítják le ezeket, mert amíg az antiszemitázással ilyen könnyen mennek a dolgok, addig ugye minek. A hazaárulózás amúgy két világrend ütközésének eredménye, ahol az üzlet kerül szembe a nemzeti érdekekkel. Aki előre felkészült erre, a saját üzleti érdekeit tudja nemzeti papírba csomagolni. Ez egyábként a mai fidesz.

A bégető tömeg egyike se gondolkodik el, sőt, fogalmuk sincs, mi is a politika (pár év alatt el lehet jutni az oroszellenességből az oroszbarátságig), csak ész nélkül követik a vezérbarmot és azonnal eretnekké válik az, aki gondolkodni kezd. Amikor ilyet látok, hogy régi harcostársak szapulnak valakit ész nélküli bégetéssel, az egy az egyben olyan, mint egy szekta. A fidesz-kdnp ma már egy kőkemény szektává vált, ahol csak a főnök gondokatai az elfogadhatók és az egyet nem értők árulókká válnak. Kösz, de nem!

Willkommenskultur 2017.04.16. 11:20:07

@miketbeszéltek: korrupció mindig volt, kit érdekel ez is?

1990 óta lopstoppal kampányol a ballib eredményük államcsőd

Willkommenskultur 2017.04.16. 11:27:14

Meg persze ott van még a Jobbik is de amíg Símacska fidesz oligarcha volt addig korrupt volt most meg ő a szabadságharcos nem?

Szóval ballib nélkül még elméletben sem lehet 2018ban kormányt váltania senkinek, ők meg kösz de sokkal rosszabbak mint a fidesz.

Így 2018ban marad a fidesz.

miketbeszéltek 2017.04.16. 11:28:41

@Willkommenskultur: Nem azért szavaztunk a Fideszre, hogy más folytassa, hanem, hogy csökkenjen a korrupció-ezt ígérték! Én legalábbis -egyik okként- ezért szavaztam rájuk... Ehelyett soha nem látott arroganciával, már nem is leplezve, és annyira átszőve mindent történik, hogy már az ország gazdaságát veszélyezteti!

Willkommenskultur 2017.04.16. 11:35:46

@miketbeszéltek: Baromság.

Csökkent az államadósság, csökkenő pályán is maradt, és csökkkentek az adók is.

Ha a kevesebb bevételből többet tudnak tenni akkor hajrá lopjanak még többet, mi közöm hozzá?

Willkommenskultur 2017.04.16. 11:39:11

Mármint aki nem oligarcha annak halálosan tökmind1 melyik parti lop, mert úgysem fog állami megrendeléseket kapni egyiktől se.

Úgyhogy logikusan oda fog szavazni, ahol kevesebbet kell adóznia és racionálisabb politikát lát.

És akkor még nem beszéltünk a migrikről, amiben szintén felvette az ellenzék a totál vállalhatatlan pozíciót, amit senki sem támogat. Úgyhogy már előre sirathatják a demokráciát - mert választást nyerni így nem lehet.

Pipas 2017.04.16. 11:50:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: "de mi köze a fidesz törvénynek az mszp- hez?"

Az, hogy az egész balhé az mszp törvény következménye.

miketbeszéltek 2017.04.16. 12:00:29

@Willkommenskultur: Nem tudom. Én is szeretném hinni, hogy alakul a gazdaság, de egyátalán nem biztos.
1:statisztikákat Kádár alatt is láttunk arról, hogy mikor fogjuk utolérni a hanyatló nyugatot 2: Lehet populista módon a jövőt felélni, a következményeket meg áthárítani 3: a Bejött/bejövő 13 billió ft uniós pénznek valahol csak meg kell/kéne jelennie 4: mostanra már az állími megrendelésnél lentebbi szinten is érvényesül a haverok számára kedvező környezet.

miketbeszéltek 2017.04.16. 12:02:37

@Willkommenskultur: Sajnos úgy tűnik, hogy már Romániával szemben is sikerült hátrányba hozni a magunkat. A jövőt meghatározó beruházások speciel katasztrofálisak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 12:24:27

@glad az egyetlen: meg egy nagy lofaszt, ez nem orszaggyulesi valasztas volt hanem nepszavazas, hova terelsz te :D vagy higgyem azt hogy tenyleg nem tudod mi a kulonbseg? melyik rosszabb...

az 3.6millios reszvetelu eu-s egy kozepes ertek a szelsosegesebb 4millios es 3millios kozott, mar csak ezert sem volt ott semmifele "tiltakozas". de nem is lehetett volna, egyszeru volt a kerdes, nem lett volna semmi ertelme "titlakozni". aki nem tud donteni, az nem "tiltakozik", hanem nem tud donteni, ugyanugy ordas kamu "tiltakozonak" szamolni ezeket, mint azokat, akik magasrol szarnak az osszes szavazasra barmi legyen a kerdes.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 12:26:20

@CoolKoon:

Ha összejönne, az a nép döntése. Ha a nép öngyilkos akar lenne, s ezért a liberálisokat választja, az a nép dolga. Tiszteletben fogom tartani, bár sose fpogom elfogadni.

glad az egyetlen 2017.04.16. 13:29:32

@droid_: Nem terelek, mert az nagyon nem szokásom!
A népszavazások sajátossága, hogy a nagy népi egyetértés olyan mint a fehér holló. Ilyen magyar országon nem is volt még. Jellemzően egy egy csoport vagy párt tiltakozásának eszköze, a "nem menj szavazni" volt illetve bevett motívum a kételkedőknél, hogy se ellene, se mellette nem akarok szavazni (ez pont az eu-snál volt jellemző). Így egy népszavazásból piszok nehéz következtetni egy másikra, mert mindegyik más és más dolgok befolyásolják.
Ez a statisztikai közép is egy hülyeség itt pont ezért és inkább pont te terelsz ezzel.
Tehát ha kíváncsi vagy a politikailag aktív és szavazásra hajlandó személyek számára, akkor az országgyűlési választásokat kell megnézni, ahol sokkal gyengébb az erodáló hatás.

"...eu-s ... mar csak ezert sem volt ott semmifele "tiltakozas". de nem is lehetett volna, egyszeru volt a kerdes, nem lett volna semmi ertelme "titlakozni"..."

Vagy fiatal vagy, aki még nem volt akkor politikailag aktív, vagy az elméd kopott meg már nagyon. Akkoriban az eu elfogadottsága jobb oldalon nagyon is gyenge volt:
index.hu/belfold/hirek/110098/
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1g_EU-tags%C3%A1g%C3%A1r%C3%B3l#/media/File:Csatlakoz%C3%A1s_ellenes_hirdet%C3%A9s_SZMM.JPG

Illetve olvasd el itt a "Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány" és az "Ellen kampány" szekciót:
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1g_EU-tags%C3%A1g%C3%A1r%C3%B3l#Az_Eur.C3.B3pai_Uni.C3.B3_Kommunik.C3.A1ci.C3.B3s_K.C3.B6zalap.C3.ADtv.C3.A1ny

glad az egyetlen 2017.04.16. 13:40:03

@Willkommenskultur:
"...Csökkent az államadósság,..."
Miután lenyúlták a nyugdíjpénzeket és betömték vele a költségvetési hézagot, amit majd az összes 50 év alatti állampolgár a jövőbe fog megfizetni.
Illetve jelentős gazdaság élénkítő hatása van az EU-ből beömlő pénznek, amit most Orbán Vezér meg akar állítani.

"..csökkenő pályán is maradt,.."
Igazából az már látszik, hogy a GDP megtorpant, már pedig anélkül semmire se megyünk az alacsony államadóssággal.

glad az egyetlen 2017.04.16. 13:48:24

@Pipas: Pont azért nem akartam belemenni ebbe az irányba, mert az pro - kontra parttalan vita.
Ezért mutattam rá inkább a vitathatatlan tényre, hogy mitől is berzenkedik a fidesz. Attól, hogy az általuk össze-vissza szájízükre alakított alaptörvénynek megfelel-e, amit kreáltak. Ha ettől a ténytől félelmükben lefossák a bokájukat és hazaárulózásba kezdenek, akkor az jelzés értékű. Ha Te meg ezt nem érted vagy nem akarod érteni, az is.

glad az egyetlen 2017.04.16. 13:54:45

@Tibi !:
"...Az a céljuk, hogy szétbarmolják a fórumot és az értelmes eszmecserét, már régen szűrni kellene őket a blog íróinak!..."

A vitákhoz kellenek ellenvélemények is. Illetve a cikk illusztráláshoz pedig kimondottan jól jött behajtó70 hozzászólalása. Ha van aki kételkedik a helyzet komolyságában, annak az jó jelzés.
Ha ez egy olyan cikk lenne, ahol nem jelennek meg az ellenvélemények az igen csak egyoldalú lenne a diskurzus. Ha persze van olyan akivel nem lehet vitázni, azzal nem is kell. Leírta amit akart aztán úgy marad.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 13:57:36

@glad az egyetlen: dehogyisnem terelsz teee :D hallod, nem kell semmifele politiailag aktiv meg hasonlo kategoriakat idecitalni, ha van konkretan nepszavazasokra vontakozo statisztika, marpedig van. akkor se erdekes az orszaggyulesi valasztas reszveteli aranya, ha az neked a sajat velt igazad bizonygatasa miatt kellemesebb.
es most mutatsz olyan szamottevo kampanyt az eu-s nepszavazasrol, ami arra igyekezett ravenni a valasztokat, hogy tavolmaradassal tiltakozzanak. aztan visszaterhetunk a kopott elmekre :D

glad az egyetlen 2017.04.16. 14:39:03

@droid_: A népszavazások egyediek és ha tényleg nem érted, azt a gondolatmenetet, amit leírtam, akkor nincs mit hozzátenni ez ügyben.

Kampány kérdésben pedig az EU esetén valóban nem az volt a politikai ösztök, hogy távol maradjanak az emberek, de az ellen kampány egyik hatása lett, hogy kialakult egy elbizonytalankodó réteg, akiket aztán egyik oldal se győzött meg igazán. Nem véletlen, hiszen az érzelmi töltésen felül ész érveket nehéz volt hozni az EU ellen. Nem véletlen kényszerült az MSZP kampányt indítani, pedig akkoriban az ilyen politikai plakátozás igen csak szokatlan volt. Nagyon jól emlékszem mennyire jelen volt a "se mellette, se ellene" elbizonytalanodott hangulat.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 15:24:02

@glad az egyetlen: milyen gondolatmenet, teee. olvasd mar vissza magad. kettovel ezelott meg arra hivatkoztal, hogy az eu-s szavazason a tavolmaradasukkal tiltakoztak, aztan arra, hogy akkor nem tudtak donteni es az ugyanolyan, vegul mar az a szoveg, hogy minden nepszavazas egyedi es nem lehet kovetkeztetni egyikbol a masikra.

es ezzel egyutt te a sajat ervelesed ellenere orszaggyulesi valasztasok (!) reszveteli adataibol probalod igazolni, hogy marpedig 4.8 millionak kellett volna ott lennie, es aki nem volt ott az "tiltakozott" (itt ugye az nem jatszik, hogy "kialakult egy elbizonytalankodó réteg, akiket aztán egyik oldal se győzött meg igazán" mert az nem illik bele az ervelesbe). vedd mar eszre magad.

de meg ha igaz is lenne (nem az, de a vicc kedveert egy pillanatra tegyuk fel), 1.5 millio "tiltakozo" tavolmaradas es 200ezer "tiltakozo" ervenytelen, vs 3.3 millio ervenyes szavazat a kormanyoldal altal propagalt opcio mellett. ez volna hat a nep tiltakozasa :D

a valosag az, hogy az elso nepszavazason kivul, ahol az ujdonsag ereje miatt soha azota nem latott aktivitas mutatkozott, 4millios volt a legnagyobb reszvetel, ehhez kepest volt a legutobbin 3.4millios, vagyis tavolmaradassal "tiltakozni" legfeljebb, de tenyleg minden joindulattal nagyon legfeljebb 600ezer ember tudott, ami a jogosultak kevesebb mint 10%-a.

miketbeszéltek 2017.04.16. 16:08:08

@Willkommenskultur: Tavaly a GDP-hez mért beruházási mutató Magyarországon 17,8 százalékos volt, ami az európai mezőnyben a gyengébbek közé tartozik, ráadásul 2005 óta a legrosszabb magyar mutató.A többi régiós ország jobban áll: Szlovákia 20,2, Románia közel 23, Csehország pedig közel 25 százalékot ért el.. Korrupciós mutató szintjén is jelenleg egy szinten vagyunk Romániával. Sajnos....

glad az egyetlen 2017.04.16. 16:24:45

@droid_:
"...milyen gondolatmenet, teee. olvasd mar vissza magad..."

Vissza olvastam.
Már a 2017.04.16. 01:35:18 írt hozzászólásomban beleírtam, hogy az EU esetén se ellene se mellette hangulat is jelen volt. Illetve ebben a hozzászólásomban utaltam rá, hogy mindegyik népszavazásnál jelen van ilyen a távol maradással tiltakozó avagy se ellene se mellette motívum. Értetlenkedtél és ezután fejtettem ki, hogy minden népszavazás egyedi ilyen szempontból. Aztán leírtam azt is, hogy miért.
Ha szerinted ez nem igaz hogy ilyen szempontból a népszavazások egyediek és a valós szavazó bázis a parlamenti választás alapján mérhető fel, akkor nagyon nincs közös alap a konstruktív vitához.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 17:05:08

@glad az egyetlen: hat az biztos, hogy ha valaki a joindulattal is maximum 10%-ra becsulheto ellenvelemenyre kepes azt mondani, hogy fellazadt a nep, ott nincs kozos alap semmifele konstruktiv vitara, ott vagyvezerelt gondolkodas van. de azert nem art, ha nem csak az all itt.

glad az egyetlen 2017.04.16. 17:18:42

@droid_:
Már ne haragudj, de a 10% az a te módosított álláspontod alapján jön ki. Jó indulatúnak csak a Te szubjektumod szempontjából értelmezhető. Ha az én nézetemet hasonlítjuk össze a tieddel, akkor akkor a legutóbb országgyűlési szavazások eredménye alapján kell az aktív szavazók tömegét meghatározni. Ez alapján pedig az ellenzők mennyisége már több mint 30%!
Ez amúgy tény, hogy még mindig szép eredmény a fidesznek, de lássuk be, hogy nem 98% és nem is 10% ahogy próbálod beállítani és a kérdés is erősen populista volt.
Szóval részemről ennyi, azt inkább hanyagoljuk, mert az alapoknál félre megy ez a vita.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 17:53:47

@glad az egyetlen: ehehe, meg a sajat szamolasod szerint se lesz 30%. elfelejtetted levonni mindazokat, akik nem tiltakozni akartak. pl a bizonytalanokat, akiket ugye korabban nem felejtettel el :) csak pont itt.
de tokmindegy, meg a 10% is durva felso becsles. akikre valoban ra lehet fogni, hogy tiltakozni akartak, azok az ervenytelenek. azok kozul is csak az a resz, ami a szokasos ervenytelen aranynak felette van (azaz 150-200ezer). igy a helyes becsles a jogosultak kb 3%-a. az 100-bol 3. harom! lazadas :D

glad az egyetlen 2017.04.16. 20:42:20

@droid_: Jogos, de az elejétől kezdve ugye jeleztem, hogy nem lehet az egyik szavazásból lekövetkeztetni a másikat. Te kezdtél statisztikai adatokkal dobálózni és erőltetni, amit nem lehet. Ez így visszafele is igaz. Mivel a népszavazások egyediek és összetettek így te se tudhatod, hogy mennyi az annyi. Szóval csak ne dobálózz a 2-3-10%-al, mert gyakorlatilag azt, hogy az adott szavazásnál a fennmaradó jogosult személy miért maradt távol azt Te se tudhatod és csak teória, aminek megpróbálsz statisztikai alapot adni. Valójába, már ebbe az egészbe hiba volt belemenni.
Azt amúgy a kérdés sajátosságából feltételeztem, hogy itt ez esetben (nem úgy az EU esetén) nincsenek klasszikus bizonytalanok. Erre kevesen mondtak igent és még kevesebb akinek nincs véleménye. Elég agresszív kampány volt előtte. Inkább az volt a jellemző, hogy "persze, hogy nem, de nem asszisztálok a fidesznek". De nyilván ez is csak teória, mint a Te fejtegetésed. És mivel ezen eleve vita van értelmetlen is erőltetni.

Legyen jó napod!
Kellemes Húsvéti ünnepeket! :)
süti beállítások módosítása