A Barnes & Noble is meglépte, amit meg kell, felvette a kesztyűt és bejelentette a saját táblagépét a NOOK Tabletet. Sokat nem vacakoltak mindenféle fantázia névvel az biztos.
Ez már hivatalosan is táblagép, szemben a bizonytalan kategóriájú Nook color-al.
Ha bár nagyságrendekkel nem tudja az Amazon Fire-t meghaladni, de azért igyekszik megszorongatni.

Kijelző mérete ugyanakkora mint a Fire, tehet 7" és szintén e-könyv olvasásra optimalizált.
Diktafon üzemmódban is működik és jól kezeli a HD filmeket (MKV formátumot is kezel).
Netezni, e-mailt küldeni Wi-Fi-n keresztül tudunk.
Kezelendő e-könyv formátumok:
EPUB, PDF, XLS, DOC, PPT, TXT, DOCM, XLSM, PPTM, PPSX, PPSM, DOCX, XLX, PPTX
Egy 1GHz TI OMAP4 (két magos) processzor a lelke 1GB RAM-al.
Az aksi 11 órát bír, alap üzemmódban, ha videózunk akkor 9-et.
Egészen 32GB bővíthető SD kártyával, de alapban 16GB kapunk a $249 árért.
Az audió kimenet szabványos 3,5 jack, de USB csak nincsen rajta.
November 18-tól rendelhető, szóval az már biztos, hogy sikerült beleköpniük az Amazon karácsonyi puncsos táljába és letörni a várható csúcsbevételét a Fire táblagépnek.
Véleményem szerint azért érdemes mindkét táblagépből megvárni a második kiadást, mert ez a roham léptében történt fejlesztés még hozhat meglepetéseket.

Kérdés, hogy az apró többlet, mennyire lesz versenyképes, hiszen 50 dollárral drágább eszközt kapunk, mint az Amazon kínál. A jelek szerint a Barnes & Noble csak nem tudja folyamatos második helyét lefaragni a versenyben.

Most hogy a két legnagyobb e-könyv olvasó elindult a e-könyv olvasásra alkalmas tabletek irányában felvetődik korábbi cikkem gondolatmenete, vagyis vége lesz a szürkeárnyalatos E Ink technológiáknak ezen a piacon?
Minden esetre ez a lépés tovább mozgatja majd a tabletek harcát is.

Még szót ejtenék valamiről, amivel egyre gyakrabban találkozok fórumokon.
Most, hogy népszerűek a táblagépek egyre többen keresnek olcsó gépeket 30-40ezer Ft-ért és adott esetben előfordul, hogy találnak is valamit.

Azonban érdemes abba belegondolni, hogy az Amazon üzletpolitikája mindig is az volt ebben a témában, hogy szinte beszerzési áron adták a hardvert. Ezt látszik megerősíteni a NOOK tablet ára is, amely a "fapados" táblagépek kötelező versenye ellenére se tudta levinni a konkurens árszintjére, $200-ra a terméke árát.
Szóval kijelenthetjük, hogy ha valaki ezen belépőszintű táblagépek alá tud menni árban ott akkor valami nagyon nem stimmel.
Idő kérdése és megfognak jelenni a táblagépszerű, de gagyi termékek, amely jó pár figyelmetlen embernek fognak keserű pillanatot szerezni.
 

UPDATE! A Google belépésével elindult az ár harc és válaszul a Nook 50 dolcsit engedett a gép árából.

A bejegyzés trackback címe:

https://legoptimalisabb.blog.hu/api/trackback/id/tr793362508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PonDrow 2011.11.09. 07:22:54

Hogy hova lesz az e-ink technológia, ha minden nagy gyártó ebbe az irányba megy? Gondolom színesedni és gyorsulni kényszerül majd. :)

Számomra a CSAK fekete-fehér megjelenítésre és CSAK e-book olvasásra alkalmas (korlátozottan internet böngészésre/zenehallgatásra) tabletek szóba sem jöhetnek. Én bizony színesben akarok interaktív magazint/képregényt olvasni, meg játszani rajta.

glad az egyetlen 2011.11.09. 14:58:49

@PonDrow:

Igen a nagy gyártók mint az IBM és Siemens színesre fejlesztenek, de ez messze nem felel meg még egy jó ideig a mostani igényekhez.
Túl kevés szint képesek kezelni és lassú is a kép frissítés szóval animáció se jöhet szóba. A színek is tompák lettek a legtöbb technológiánál. Mindennek a tetejébe még drága is. :(
süti beállítások módosítása