Mostanában komoly számban savazzák az LMP-t a hozzáállása miatt. Nem akarok x+n poszt lenni aki ezt megteszi, de kiábrándulásom már a választások után megtörtént. Szóval már akkor aktuális lett volna ez a poszt, amit most kiírok magamból.

Anno magam is lelkes voltam és örültem az új politikai tömbnek. Örültem sikerüknek is, úgy éreztem jön valami jobb, ami felváltja az aktuális mocskot. Aztán jött a választás ér rádöbbentem, hogy egy csapat gyerekes naiva az LMP. Történt ugyanis, hogy a választások első körét megnyerő FIDESZ pozíciója azzal fenyegetett, hogy 2/3-os többséget szereznek a második fordulóban. Véleményem szerint egyetlen párt esetében se szerencsés az ilyen többség, a FIDESZ esetében pláne nem lehetett kérdés. Az MSZP felajánlotta, hogy egyezség keretében kölcsönös képviselői visszahívással kerüljék egymás gyengítését és akadályozzák meg a 2/3-ot. LMP erre nemet mondott.
Azt mondják célkitűzésüket követték, de valójában megfeletkeztek egy alapigazságról: a "nem" is egy döntés és van amikor hezitálással hozunk rossz döntést. Egy magasabb célnak nem tudták általános elvüket alárendelni és ezzel gyakorlatilag hozzájárultak a FIDESZ eszeveszett tejhatalmához. Az ilyen hozzáállás pedig politikai impotenciához vezet.

Na ez után sok jót nem vártam tőlük és nem is "csalódtam". Töketlenkedés és tipródás jellemezte tevékenységüket. Amikor utcára vonultak a leláncolós akciójukkal, akkor volt valami halvány reménysugár, de aztán simán hozták a formájukat.
Az, hogy akkor Gyurcsány csatlakozott hozzájuk az egy pióca érdek húzás volt nem vitás. Azt viszont el kell ismerni, hogy ebből akaratlanul is az LMP nagyot profitált. Ugyanis nemzetközi hírértékben megmozdulásuk egy 10/2 kis szösszenet volt, de a Gyurcsány karhatalmi elvitele miatt egy 10/8 szenzáció lett. Nem azért, mert "Gyurcsány", hanem azért mert  "former prime minister"  (ahogy a nemzetközi sajtó írta) volt az érintett. Ezt kellett volna felfogni és ha jó pofát nem is, de fapofát vágni hozzá. A reakció viszont sértődött naiv gyerekek szintjén mozgott, nem pedig egy érett politikusén. Erről tanúskodik e videó második fele is: http://index.hu/video/2011/12/23/igy_vonulunk_be_a_tortenelembe/?s=LMP%20gyorskocsi

Mit lehet erre mondani? Nem lehet más az a  fránya politika, legalább is nem úgy mint ahogy azt az LMP képzeli. Jobb lesz nekik parlamenten kívül a következő választások után.

A bejegyzés trackback címe:

https://legoptimalisabb.blog.hu/api/trackback/id/tr34940489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tarkónlövős plakát újratöltve 2012.12.01. 17:32:49

Az oroszok kimentek, a szellemük itt maradt, így  2014-ben ismét aktuális lesz az 1990-es kampányplakát a “Továrisi Konyec” felirattal. Megterveztem, tarkót is találtam hozzá. Az köztudott, hogy a Fidesz propagandával ellentétben nem Orbán ...

Trackback: Orbán megint utcára vinné a randalírozó fideszes kemény magot 2012.12.01. 17:30:41

Remegnek az idegtől, ő meg a Habony, hogy a végsőkig hergeljék, és törni-zúzni vigyék a fanatizált kemény magot. Csak hát milyen lenne egy saját maguk szervezte kormánypárti tüntetés, amin a Kedves Vezető egészségére Molotov-koktéllal koccintanak? Absz...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.01. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.01. 17:46:07

Mi ez, valami MSZP-Ferkó blog? Már bocs, de ha SZDSZ 2-t vártál, csalódnod kell, borulj Bajnai karjaiba.

2012.12.01. 17:56:31

Hát ez egy marhaság, édesapám.

Először is már nagyon unalmas ez a "de nem lehet más a politika". Persze hogy nem lehet más, ha nem akarod. A "más politika" nem azt jelenti hogy "nem politika", attól még a nyilvánvaló dolgok, általános igazságok nem változnak.

A Fidesz kétharmadát az égadta világon semmi esély nem volt megállítani, így teljesen jogos volt, hogy az LMP nem lép vissza, mert értelmetlen lett volna, kizárólag a szocik járhattak volna jól vele. Ahol történt MSZP-s visszalépés, ott bebizonyosodott, hogy a Fidesz még nagyobb arányban győzött, ugyanis nem lehet a szavazatokat mechanikusan összeadni. Ez már annyira lerágott csont, roppan csodálkozom, hogy most hozod elő.

Adós vagy azzal a magyarázattal, hogy mitől is lenne tipródás és töketlenkedés az LMP parlamenti és egyéb munkája, különösen annak fényében, hogy két olyan akciójuk is volt, ami nem volt mindennapos. Ezen kívül ők voltak a parlamentben arányosan a legtöbbet megszólaló párt, tették, amit tehettek. Mit kellett volna még csinálni?

Ki a túrót érdekel, hogy nemzetközi érdekesség lett Gyurcsány elszállításából? Senkit. A hazai közvéleményben így is - úgy is nagy port vert fel az ügy, ez az ami számít, nem Gyurcsány okvetetlenkedése. Senki az LMP-ből nem örült Ferónk szereplésének, gondolhatod.

Ezek után meg pláne érthetetlen, miért is lenne az LMP parlamenten kívül 14-től. Szerencsére azt nem te fogod eldönteni.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 17:59:32

@Member: köszönöm, épp megírtam volna a véleményem, de ahogy mindig, jött egy igen korlátolt, valószínűleg LMP-s szavazó, aki rögtön igazolta, miért is egy buta és életképtelen bagázs az egész. mondd csak, milyen párt az, amelyiknek a cambrigde egyetemen tanuló doktorandusz képviselője pozitívan szól Hugo Chavez rendszeréről? na ugye.

fal_adja_a_masikat (törölt) 2012.12.01. 18:03:47

Ne féljetek, a 3 millió agyhalott mszp-fidesz-szdsz-dk szavazón kívül még van több mint 5 millió értelmes, választásra jogosult ember ebben az országban.

Nekik még van esélyük felfedezni, hogy mi ment itt politika címszó alatt az elmúlt 22 évben, abból mi is kerekedett ki. És akkor ehhez képest mi az a más politika.

Minden második nap jön egy agyhalott, vagy az őket képviselő hivatásos és leírja, hogy lásd LMP, ez meg az a döntés, nem lehet más a politika, hajjaj:D

Az MSZP-vel megtagadják az együttműködést, még csak szóba se állnak velük?! Hát micsoda dolog ez!!!:D Nem lehet más a politika:D:D:D

Legitim célok és ügyek mentén, hiteles emberekkel lehet együttműködni. Kommunista politikai elitből gazdasági-politika elitté átvedlett, álbaloldali, szélsőliberális, tolvaj, hazug megélhetési, jogállalomot és demokráciát elkorcsosító mocskokkal nem igazán lehet együttműködni. Sokan megtették, ez volt a politika Magyarországon 22 év alatt, próbálták, próbálják két nagy tömbbe terelni a választókat, ahol lehet választani az egyik kommunista hazug tolvaj banda és a másik között.

Na, ha valaki nem akar ebben gondolkodni, akkor az nem a más politika?:D Hát persze, hogy az. Csak azok számára nem, akinek úgy tetszene a más politika, ha már holnap megszüntetnék a pártot, és többet meg se szólalnának. Reménykedjünk a "maradék" több mint 5 millió választóban, akiknek van esélyük olyanokra szavazni akik nem elszegényedést, pusztulást, kilátástalanságot és jogfosztást hoznak a magyar embereknek. Reménykedjünk, hogy nincs többsége az LMP-n belül azoknak akik mégis lepaktálnának...

A leláncolós akció pedig önmagában 10/8 pontos volt, pont azért is repült rá GYF meg a többi mocskos tolvaj, hogy ellopják a showt, hiteltelenítsék az egész LMP-t és ezzel sikeresen az egész demonstrációt, annak célját. Kis ingyen kampány az új politikai alakulatuknak...Önmagában az egy vicc, hogy demokratának nevezi magát, magukat:D

Egy normális rendszerváltás során a kommunista pártfunkci családtagok által összelopott vagyonból 0 Ft maradt volna náluk, a privatizáció során nem tudtak volna még további milliárdokat lopni és magukat "üzletembereknek" nevezni, plusz jó eséllyel a közéletből is ki lettek volna tiltva, úgy az mszp rendszerváltást követően mandátumhoz jutott képviselőinek 90%-ka. Fel sem merülhetne, hogy ők magukat demokrataként pozicionálják. Még ezzel a fidesszel szemben sem (náluk is nehezen jött volna össze a pártbirodalom:D).

Szóval vagy nagyon hülye vagy, vagy haszonélvezője annak, aminek az ország, az emberek többsége csak a kárát látta. Más indítékot nem tudok elképzelni erre a szánalmas teljesítményre:D

fal_adja_a_masikat (törölt) 2012.12.01. 18:07:46

@balage_81 reloaded: Önálló véleménnyel és gondolatokkal rendelkező tagokat felvonultató párt? Akik nem monolit egységként működnek, döntenek?

Akár hülyeségeket is beszélhetnek. No és akkor mi van?

Mert olyan nincs, hogy értelmes, tanult emberek mindenben együtt értsenek és gombnyomogató birkaként üzemeljenek, mint választott képviselők. Két ilyen kohéziós erő van, ami képes ezt megteremteni az egyik a pénz, a másik a megsemmisítéstől való félelem.

Az MSZP-nél és a fidesznél nem fordulhat elő önálló gondolat. Ők a legjobb pártok, szavazz rájuk!!! Mindig azt mondják amit hallani akarsz, valamelyik mindig azt fogja mondani!!!:D

Pepibubó 2012.12.01. 18:11:38

Na, látom a maszop központban már kiadták a kilövési parancsot az LMP-re, mert nem hozza az áldozati bárány szerepét. "Töketlen kis naivák", hogyan a túróban képzelik, hogy az elvtársi bizniszbe belerondítanak...?!

Megmondta Bajnai elvtárs, az ő vezénylete nélkül nem lesz itten hatalomváltás. Ő az egyedül üdvözítő, meg mind, aki mögötte álló, régi jó - hétpróbás, nem "töketlenkedő" - elvtárs!

Érdemes elolvasni Róna Péter nyilatkozatát, "rossz viselkedés esetére" hogyan fenyegették "Együtték" az LMP-t pontosan azzal, amit most művel vele a bolsevik média!

hvg.hu/itthon/20121129_Rona_Peter_LMP_Egyutt_Bajnai

otgorbebogre 2012.12.01. 18:21:09

@HomicideWatch: ja mert a partrendszer az elkepzelestol alakul ugy ahogy nem a valasztasi szabalyoktol. remelem szep jovot kepzel nekunk az osszes LMPs.

otgorbebogre 2012.12.01. 18:22:53

@Pepibubó: ja biztos. Ezt mondjak a Fidesz mediakozpontban?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 18:29:56

@fal_adja_a_masikat:
@Pepibubó:
@iii:
mindhármótok, és általában az LMP-sek érvelése ugyanazon a ponton vérzik el: tessék mondani, ha egyszer az LMP a becsület, tisztaság, igazságosság megtestesítője, akkor hogy lehet, hogy legalább az a közel 2 millió ember, akik rendszeresen távol maradnak, nem szavaznak se MSZP, se Fidesz irányba, mégsem támogatják ezt a csodás ifjú gyülekezetet? miért nincs az LMP-nek már legalább 1 millió biztos szavazója, hogy lássuk, fejlődnek, egyre előrébb lépne? én csak azt látom, hogy a maradék támogatók is inkább lemorzsolódnak

Pepibubó 2012.12.01. 18:32:48

@otgorbebogre: Aha persze! Róna Péter pont a Fidesz médiaközpontról híres, naná !!!

Nem unalmas ez a "fideszmumus-akkor-csakazmszp" lemez, ami nektek "épp elég" indok a maszopos rablás folytatására ?!

rudenz ulrich 2012.12.01. 18:34:41

Gondolattalan, rosszul megírt, felületes írás. Ezért kár volt. Úgy látszik nem lehet más az LMP gyalulása.

Pepibubó 2012.12.01. 18:35:41

@balage_81 reloaded: Lemorzsolódnak, az lehet, de az erre gyúró elvtársi médiamilliárdokkal összevetve nem kell szégyenkezniük.

Önnek megyünk (törölt) 2012.12.01. 18:42:25

A poszt szerint tehát akkor lenne más a politika, ha az LMP odaállna azok mellé, akik eddig uralták a politikát?
Biztosan van ebben is logika...

2012.12.01. 18:52:52

@balage_81 reloaded: Mert nem szólt pozitívan Hugo Chavez rendszeréről. Olvasd el még 1x, figyelmesen.

2012.12.01. 18:56:02

@balage_81 reloaded: Valószínűleg azért, mert az emberek többsége érzelmi és nem értelmi alapon szavaz. És mert vannak hozzád hasonló lejáratók, akik hazugságokat és féligazságokat terjesztve, elveszik a kedvüket. Idő kell hozzá.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 19:05:47

@Pepibubó: te pontosan olyan hülyének nézed a választókat ezzel a dumával, mint az MSZP és a Fidesz szokta. egyébiránt amit előadtál, az klasszikus fidesz és jobbik taktika, semmi más. máris bizonyítottad, hogy te magad sem vagy különb azoknál a szavazóknál, akik tőgázzal nyomják a nagy pártok dumáját. arra persze nem adsz magyarázatot, hogy ha ez a médián múlik, akkor legalább az a 2 millió ember miért nem állt az LMP mögé akik eddig egyik nagyra se szavaztak

@iii: attól tartok öngólt lőttél, nem is kicsit:

"A társadalmi feszültségeket szító és oligarchikus magyar jobboldal, a globalizációról az alkalmazkodáson kívül mást nem gondoló magyar baloldal cáfolata és alternatívája a skandináv mellett a latin-amerikai baloldal. "

"a kihívói pedig puccsokkal és a gazdasági elit pénzének és médiájának bevetésével operáltak"

ez a cikk Chavezt a latin-amerikai baloldal úttörőjének hívja, evo moralest más politikusok között már a visszafogottabbak között emlegeti (az ő országában ül tóásó előd).

"Venezuelában Chavez alatt felére csökkent a szegénység, az extrém szegénység 70 százalékkal csökkent, az oktatáshoz és az egészségügyhöz való hozzáférés jelentősen javult, a felsőoktatási hallgatók száma megduplázódott, a 2011-ben indított közösségi lakásprogram pedig eddig 250.000 családot juttatott új otthonhoz. "

"Nem mintha nem lenne baj Chavez demokrácia-felfogásával, de aki egy holland mércével méri a latin-amerikai politikát, az nem értheti a téteket."

szóval a cikk végén maga ismeri be, hogy nem mérte fel a hatásokat teljesen. maradjunk annyiban, hogy a demokrácia-felfogását kritizálta, de a gazdasági programját NEM. ettől pedig nem más, mint egy kommunista, aki az újraelosztó, erőszakos, államilag beavatkozó politikát támogatja. scheiring ezt elbaszta.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 19:08:33

@iii: tehát az emberek hülyék én pedig egyből lejárató vagyok, ha kritizálom az édes kis pártodat:) a fidesz és szavazói pontosan ugyanezt a dumát nyomják. látod fiam, ennyi kell hozzá, hogy bizonyítást nyerjen, egyáltalán nem lehet más semmi, maximum a hülyeség egy új formáját hozzátok elő, mert ti ezt fiatalon nyomjátok. tőled is külön kérdezem: mi van annak a 2 milliónak legalább egy kis részével (3-400 ezer szavazó minimum) aki nem szopta be a szerinted hatásos média-propagandát? ők miért nincsenek már az LMP mögött??

czjanos 2012.12.01. 19:27:04

@Parajpuding: Nem a politikának kellene másnak lenni, hanem a választóknak.Azoknak, akik elhitték, hogy "nem lesz tandíj" (helyette lesz hallgatói hozzájárulás), hogy nem nem lesz kórházi napidíj (helyette nem lesz műtét, csak fél-egy év múlva), hogy lesz nyugdíj mindenkinek (csak előtte ellopják a magánpénzári megtakarításokat). Hogy ne higgyenek a bül-bül madár hangjának.

Brix 2012.12.01. 19:29:56

Szerintem meg az egyetlen lehetséges lépést tette meg az LMP megmaradás irányába: megmaradtak középen, egyenlő távolságra a jobb- és baloldaltól. Választási szövetséget megkötni a Bajnaival, a mostani politikai helyzetben nagyon veszélyes lenne. Orbánák már megkezdték Bajnai karaktergyilkosságát. Több 10 milliós költségvetéssel hirdetik a Blikkben és plakátokon hogy " együtt tették tönkre az országot " Szövetséget kötni ráér csak az utolsó hónapokban , addig minden párt aki kormányváltást akar, külön gyűjtögesse szimpatizánsait és nem kell egy platform alá csoportosulni. A választási szövetségnek egyetlen értelmes célja lehet: elérni a 2/3-ot, és a Tákolmány helyett egy új Alkotmányt adni az országnak. Vissza kell állítani a pártok egyenlő versenyén alapuló demokratikus közjogi rendszert. Az LMP azokra a politikából kiábrándultakra számíthat, akiknek elegük van az ocsmány ,klientúra-építő , harácsoló pártokból.

2012.12.01. 19:31:28

1. idiótaságok vannak a fejedben, ezt már mások alaposan kifejtették

2. de legalább nem tudsz magyarul jól írni

3. nincs olyan, hogy legoptimálisabb (lásd még: 2.). Az optimális már a legkedvezőbb. Ha több ilyen van, akkor mindegyik optimális. Amelyik kicsit is rosszabb, az már nem optimális. Tehát a fokozása értelmetlen.

mit szednek az emberek mostanában? valahol meghirdették, hogy LMP fikáért négyezer forint jár per darab, plusz bögre és kitűző? Annyira szánalmas...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 19:36:00

@Brix: " Az LMP azokra a politikából kiábrándultakra számíthat, akiknek elegük van az ocsmány ,klientúra-építő , harácsoló pártokból. " - de hát ezek a szavazók itt vannak! miért nem álltak az LMP mögé tömegével? mitől más az a politika, ahol csak azért nem állunk be valaki mellé mert egyszer egy kormánynak már tagja volt? te tényleg azt gondolod, hogy a fidesz médiagépezete schiffert nem tudná ugyanígy lejáratni? bármit elhisz róla a lakosság egy része, ha kellő erővel sulykolják. épp az lenne a cél, hogy a (nagyobb, terjedelmesebb) másik részt állítsa maga mellé az LMP, de ez valamiért jól láthatóan nem megy

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 19:36:19

"rádöbbentem, hogy egy csapat gyerekes naiva az LMP."

Nono,..azért vannak benne férfiak is...
( A naiva ugyanis nő !)

dr kíváncsivagyok 2012.12.01. 19:38:17

@Brix: "Orbánák már megkezdték Bajnai karaktergyilkosságát. Több 10 milliós költségvetéssel hirdetik a Blikkben és plakátokon hogy " együtt tették tönkre az országot " "

Szerencsére vagyunk páran ,akik nem egy elmebeteg szavaira , hanem a tényekre szavazunk...

rezvez 2012.12.01. 19:58:16

@dr kíváncsivagyok: A "tényeket" ismerik annyian, hogy a szavazatukkal az a párt kormányozzon, amely "jól" kormányoz?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.01. 20:11:14

"de valójában megfeletkeztek egy alapigazságról"

Akkor ezt most úgy kell érteni, hogy az egyik fele helyeselte, a másik meg nem, vagy úgy, hogy az igazsággal való szembesítés során elragadtatott a képviselők 50%-a?

rudenz ulrich 2012.12.01. 20:17:33

@balage_81 reloaded:
"akkor hogy lehet, hogy legalább az a közel 2 millió ember, akik rendszeresen távol maradnak, nem szavaznak se MSZP, se Fidesz irányba, mégsem támogatják ezt a csodás ifjú gyülekezetet?"

Itt két dologról van szó: a rendszeres távolmaradókról és a nem a nagy pártokra szavazókról.
Ad 1.: Az országgyűlési választásokon általában a részvételi arány kb 65% vagy kicsit magasabb. A maradék 35% soha nem megy szavazni. Ezek jelentős része nyomorban élő, hajléktalan, ők Kunság vagy Békés tanyavilágának, Belső-Somogynak, Szabolcsnak a népe. Kisebb részük soha nem megy el, dacból és/vagy mert kiskertjét kapálja a szép április vasárnapokon. Mindezeket nem érinti meg a politika, sem a pártok (főleg nem az újabbak és a szegényebbek), sem a média. Soha nem fognak, sajnos, szavazni.
Ad 2.: Jelen állás szerint 47-50% a "pártpreferenciával nem rendelkezők aránya". Ha ebből levonjuk a soha el nem menők kb. 35%-át, marad 12-15%. Ezek nem a nagy pártok elkötelezett szavazói, ők ingadoznak, és dönthetnek hangulat vagy racionális mérlegelés alapján. De ez utóbbi is a kisebbik rész: az indulatból, hangulat alapján szavazó, vélhetően nagyobb részhez szintén alig jut el a média, amelyben egy kis párt nyilván kevesebb megszólaláshoz jut.
Végül vannak a tudatos választók, akiket a saját médiájuk dresszíroz, izzít, igyekszik megtartani. Ezek a TV-k, újságok stb. az LMP-vel szemben -- különböző okokból és különböző mértékben ugyan -- de inkább ellenségesek. Ezért nyilván nehéz a megkévő kb. 400-450 ezres LMP szavazóbázist bővíteni.
Továbbá a magyar társadalom enyhén szólva nem fogékony a környezettudatosságra, így sajnos, ha az egyéb, szintén helyes politikai üzenettel és szándékokkal párosul, ez utóbbiak propagálását is inkább megnehezíti.
Summa summarum: könnyű számon kérni, miért nem tudta az LMP még százezrek és milliók támogatását megszerezni, de a helyzet bonyolultabb.
Az pedig majd elválik, hogy nyert-e vagy veszített-e az LMP a karakán kiállásával. A hazai mentalitás ezt sem szokta általában díjazni, de a magam részéről remélem, hogy lesz elmozdulás.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.01. 20:26:20

@balage_81 reloaded: A poszt annyiról szól, miért nem fogtunk össze már a legeslegelejétől. Azt hiszem, nem sokat kell töprengeni, mit is akart ezzel a posztoló sugallani.

Ön is meglehetősen intelligens, ha egyetlen komment alapján nem csak egy embert, hanem egy komplett pártot minősít. :)

nada dan 2012.12.01. 20:42:26

Valamiért iszonyú nehézséget okoz a legtöbb embernek, hogy megértse az LMP-s gondolkodásmódot, ami a nyugatos mentalitáshoz közelítené a magyart, ez pedig égetően sürgős lenne egyébként.
Nem pozíció és hatalmi harc, hanem program. Nem küzdelem a főgonosz ellen minden áron, hanem önálló politika. Nem a régi baljobb vonalak folytatása, hanem új utak. Satöbbi

WhyCantITouchIt? 2012.12.01. 20:43:01

Azért tök jó mikor megy a sírás az miatt, hogy a magyar közélet mennyire egy ócska, legalja, bűzlő mocsár, ami tele van elvtelen alakokkal, akik folyton csak átbasznak minket.
Aztán jön egy párt, ami húzz egy meglepőt, vmi újat, nem csinál magából kurvát egy 4 éves ciklus miatt, kiáll az elvei mellett, hosszabb távra tervez - ilyenre az elmúlt 22 évben nem igen volt példa.
És mit ad isten, ugyanazok az alakok, akik nyavalyognak hogy mecsoda mucsaföld ez, ugyanazok savazzák azt a pártot, amelyik nem áll be a sorba.
Srcáok, tudom hogy nagyon szeretünk sírni, de akkor legalább ne arra panaszkodjunk, hogy a politikai kultúra hazánkban a béka segge alatt van, hanem arra, hogy nem a mieink vannak hatalmon.
Vmivel hihetőbb.

márta)) 2012.12.01. 20:49:35

Na. Igen. Az LMP, vagyis politikusai talán még maguk sem tudják, hogyan kerültek be a parlamentbe. De azt is írhatnám , miért?

Pedig egyszerű a válasz) Csak, és csakis azért, mert a nagybetűs nép egy csoportjának elég volt csak annyi, hogy lopott a másik.
Sokan azt sem tudják, hogy a politikát eszik e vagy isszák. A napi politikai események értelmezéséhez sem nőttek (még) fel.:(
Gondolhatták, hogy az LMP. valamiféle megváltó párt.
Tévedtek.

Egyébként én még most sem tudom, (lehet, hogy Ők sem), hogy valójában milyen politikai irányvonalat- tűztek maguk elé? követnek.
hm?
:)

márta)) 2012.12.01. 20:51:45

Az, hogy akkor Gyurcsány csatlakozott hozzájuk"

Persze. Egyébként lehet, hogy csak egy röpke hír lett volna az egész akció.
Bezony.
:)

nada dan 2012.12.01. 20:59:56

Az olyan típusú kommentelőkre mint márta)) nehéz reagálni, mert először is vitakultúráról, logikáról, az érzelmek és értelem, érvek és személyeskedés különválasztásáról kéne sokat-sokat beszélni. Sajnos ugyanakkor 10 magyar kommentelőből kb hét ilyen...

márta)) 2012.12.01. 21:06:04

@nada dan:

Tessék? Mi a probléma?

rudenz ulrich 2012.12.01. 21:06:35

@márta)):

"Pedig egyszerű a válasz) Csak, és csakis azért, mert a nagybetűs nép egy csoportjának elég volt csak annyi, hogy lopott a másik."

igen, tényleg egyszerű válasz. Mint a faék.

"Egyébként én még most sem tudom, (lehet, hogy Ők sem), hogy valójában milyen politikai irányvonalat- tűztek maguk elé? követnek."

Hááát, akkor tessék olvasni, tájékozódni...

márta)) 2012.12.01. 21:12:07

@rudenz ulrich:

Miért? Ön tudja?

Mondjuk érdekes, mert talán még maga sz LMP. politikusai sem tudják.
Annak fényében sem lehet más a véleményem, ami (most) a kongresszuson zajlott. Azt sem tudták pontosan miről is kellene dönteni.

Nem arra kérte Őket az Együtt 2014, vagyis a Bajnai, hogy azonnal csatlakozzanak, arra meg főleg nem, hogy egyes politikusok lemondjanak.
Hogy csak ennyit írjak Önnek.
hm?

márta)) 2012.12.01. 21:13:47

@nada dan:
Még annyit) Talán kértem, hogy reagáljon? Ugye, hogy nem. Akkor?
hm?
:)

nada dan 2012.12.01. 21:14:25

@márta)): Semmi probléma, tán csak annyi, hogy ha neked van valami problémád az LMPvel, akkor esetleg kifejthetnéd észérvekkel, mi az. Azzal, hogy „talán még maguk sem tudják, hogyan kerültek be a parlamentbe” nehéz mit kezdeni. De nem probléma...

nada dan 2012.12.01. 21:15:41

Jesszusom, egy chatbottal álltam le...

márta)) 2012.12.01. 21:17:10

@nada dan:

Ugyan már! Problémák? Csak véleményt írtam.
” nehéz mit kezdeni"
Nekem nem gond.
:)

nada dan 2012.12.01. 21:18:20

@márta)): Okéka. Akkor ezt megbeszcsiztük. Szmájli

márta)) 2012.12.01. 21:20:36

@nada dan:

Jesszus! Atyavilág! Új tipusú elegancia.
Hogy mik vannak??!!
:((

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 21:27:09

@rudenz ulrich: "Mindezeket nem érinti meg a politika, sem a pártok (főleg nem az újabbak és a szegényebbek)" - ezek ugyanolyan szavazók, mint az LMP fővárosi bázisa. tessék mondani, miért nem tud épp az új, balos és szolidáris LMP szavazatokat szerezni a tanyavilágban???

"vélhetően nagyobb részhez szintén alig jut el a média" - helyben vagyunk, ismét a fideszes védekezés köszön vissza. nem te vagy az első, aki ezt a blogszférában elengedi. akkor kérem tessék másképp politizálni, bár röhejesnek tartom, hogy evidenciaként kezeled te is, hogy a szavazók hülyék. drága barátom, ha nekik tényleg olyan rossz, mint az LMP állítja, akkor valahogy csak odaállnának a párt mellé. a csekkeket ugyanis ők fizetik. a magyarázat talán az lehet, hogy szarnak az LMP-re nagy ívben, mert semmilyen válasza nincs a problémáikra

"Ezek a TV-k, újságok stb. az LMP-vel szemben -- különböző okokból és különböző mértékben ugyan -- de inkább ellenségesek" - ha tényleg azok, hogy került az LMP a parlamentbe? el kéne fogadni, hogy ha nem önmagatokban keresitek a hibát, hanem a külvilágban, akkor a külvilággal nincs miről beszélgetni. a médiát hibáztatni 20 év fidesz-szoci rombolás után elég vicces, nem gondolod? már megalakulásakor 20%-os pártnak kellett volna lennie. a megoldás: a volt SZDSZ szavazók és a hipszterek pártja. előbbiek már mennek is bajnaihoz, utóbbiak kevesek a párt parlamentben tartására. megjegyzem ismét, nagyon örülök hogy nem társul bajnaival, csak rontana a programon.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 21:32:10

@Member: nem, a poszt nem arról szól. ez csak a szokásos LMP-s üldözési mánia. nem vagytok képesek felfogni, hogy a fővárosban nélkületek is megnyeri a baloldal a választásokat, mert az LMP egy fővárosi párt, jelentős részben volt SZDSZ-es szavazókkal. jelenleg ez a főváros protest-szavazatokkal nyert fideszesekkel van tele, meg van egy tarlósa neki. épp elég ez ahhoz, hogy a baloldal jelöltjei fehér lovon vonuljanak be az egyéni körzetükből. dehogy kell az lmp segítsége ehhez. a poszt arról szól, hogy, nagyobb célok érdekében alá lehetne rendelni a párt érdekét a társadaloménak. más kérdés, hogy ti annyira be vagytok fordulva, hogy ezt képtelenek vagytok megérteni. az e14 meghívását konzultációra pl el se fogadta a párt, ezzel elérve, hogy még véletlenül se legyen beleszólása abba, hogy mi lesz orbán után. nagyon jól meg lehet mondani mit is ér ez a társaság az itt is hozzászólók kommentjeiből. a bukásotok legalább akkora hahotát vált majd ki, mint orbáné. az LMP-vel az életképtelen, lusta és duzzogó mentalitás megy a süllyesztőbe és az egy nagyon tuti kis dolog lesz ám:)

rudenz ulrich 2012.12.01. 21:37:50

@márta)):

"Azt sem tudták pontosan miről is kellene dönteni."
Ejnye, nem szép dolog másokat lenézni...

"Nem arra kérte Őket az Együtt 2014, vagyis a Bajnai, hogy azonnal csatlakozzanak,":
Ne feledje el, hogy az LMP 2009-ben is ellenzéki pártként alakult meg, mert az alapítóknak elege volt a fideszből IS, a szocikból IS. Érthető, hogy a többségnek nem azonnal, hanem egyáltalán nincs kedve csatlakozni az MSzP egyik leszakadt frakciójához.

menőmano 2012.12.01. 21:38:17

Hát! Ja! Nem sivalkodni kell az LMP-nek az elmult évekről. a rendszerváltás óta eltelt időszakról, hanem tenni is kellene valamit.
Nem csatlakoznak a Bajnaihoz) csak a saját tehetetlenségük miatt sarazni sem kellene.
Mondjuk a Bajnainak nincsen koloncokra szüksége, mert egy esetleges nyerés esetén, vagyis a választás megnyerése esetén kormányozni kellene , és nagyon jól.
Ahhoz pedig szükségeltetik az együttgondolkodás, közös eszme, közös pont, miegyebek.:)
Szerintem.
osztjónapot!
:)

márta)) 2012.12.01. 21:42:32

@rudenz ulrich:

Nincs kedve" . Hát! ez tök jó.:)
Én nem tudtam, hogy a politika, a politizálás kedv kérdése.
Most már ezt is tudom.
hm?
:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 21:52:22

@rudenz ulrich: "Érthető, hogy a többségnek nem azonnal, hanem egyáltalán nincs kedve csatlakozni az MSzP egyik leszakadt frakciójához. " - Gráf, Urbán, Milla, Szolidaritás. Nem is tudom. Még ha Baja Ferenc, Szekeres vagy Lamperth Mónika erősíteni az E14-et, megérteném. De ebből csak annyi jött le, hogy a megbélyegzés Önnek is kitűnően megy:) Mi baj a fenti nevekkel?

rudenz ulrich 2012.12.01. 22:03:44

@balage_81 reloaded:
"miért nem tud épp az új, balos és szolidáris LMP szavazatokat szerezni a tanyavilágban???"
Mondd, Te ebben az országban élsz?

"ismét a fideszes védekezés köszön vissza."
Attól, mert a fidesz valaha a ballib médiatúlsúlyára hivatkozott -- előbb okkal, majd tényleg ok nélkül -- ez még igaz lehet más pártokra. Próbálj empatikus lenni, és a ballib újságokat, tv-t kicsit az általad megvetett párt és szavazói szemével nézni. Érdekes dolgokat tapasztalsz majd, ha tényleg figyelsz.
"röhejesnek tartom, hogy evidenciaként kezeled te is, hogy a szavazók hülyék."
PISA felmérésen nem túl jól szerepelnél, -- blamage!

"Ezek a TV-k, újságok stb. az LMP-vel szemben -- különböző okokból és különböző mértékben ugyan -- de inkább ellenségesek" - ha tényleg azok, hogy került az LMP a parlamentbe?"
Hát, nem könnyen! És valóban benne voltak protestszavazatok is, meg a hipszterek, meg a volt szadszesek is.
Meg középkorú alkalmazottak, mérnökök, tanárok, szociális munkások -- már amennyire én tudom.

"el kéne fogadni, hogy ha nem önmagatokban keresitek a hibát, hanem a külvilágban, akkor a külvilággal nincs miről beszélgetni."
1.: Én a magam nevében beszélek. "2. Az LMP-nek is sok hibája van, de, ahogy a jereváni rádió vicce mondja: "mi (bocs!) nemcsak ezért szeretjük" :-)

"már megalakulásakor 20%-os pártnak kellett volna lennie."
Erre példát kérnék az elmúlt 25 év hazai történetéből!

"csak rontana a programon."
-- Ez érdekes, eddig azt mondták, hogy csak alapelvek vannak, program nincs, mert azt majd a belépők alakítják ki.
Amúgy az LMP programja tényleg "rontana" azon, amit Bajnai, Oszkó, Felcsuti, Szigetvári képviseltek 2010 előtt. Remélhetőleg ők is változnak, mert bizony ez még egy biankó csekk lenne, amit ugye, csak a naivak adnak.
A válaszodból egyébként az látszik, hogy nem megérteni szeretnéd a másikat, hanem félremagyarázni.

HiRoKin 2012.12.01. 22:05:34

@balage_81 reloaded:
"
Az LMP azokra a politikából kiábrándultakra számíthat, akiknek elegük van az ocsmány ,klientúra-építő , harácsoló pártokból. " - de hát ezek a szavazók itt vannak! miért nem álltak az LMP mögé tömegével? mitől más az a politika, ahol csak azért nem állunk be valaki mellé mert egyszer egy kormánynak már tagja volt?
"

Szerintem el van tévedve. Az LMP eddig egy szavazáson vett részt, és gyakorlatilag azonnal bekerült a parlamentbe. A szavazásig nem tudhatod, hogy valójában hányan állnak az LMP mögött, mert rájuk pont azok fognak szavazni, akik sem nem Fidesz hívők, sem nem MSZP katonák. Azok, akik a háttérbe húzódva csak várnak, néznek és figyelnek, és nem köteleződnek el egyik oldal felé sem. A Fidesz és az MSZP ugyanannak a problémának a két arca. Hiába váltod le a Fideszt az MSZP-re, az MSZP-t a Fideszre négyévenként, a probléma megmarad. Úgy tűnik, hogy az LMP-n kívül az összes többi pártnak hívői vannak, csak nekik vannak választóik. És ez is egy jó pont azok szemében, akiknek elegük van a 22 éve zajló vallásháborúból.

A politikai alkuk és háttér egyezkedések kizárólag a hatalomszerzésről szólnak, és kizárólag a pártok érdekeit szolgálják az állampolgárok érdekei helyett.
Számomra üdítő látni, hogy van egy olyan párt, amelyik tisztán képviseli a saját nézeteit, és keresi a SAJÁT választóit, nem másét próbálja lerabolni.

rudenz ulrich 2012.12.01. 22:07:00

@márta)):
Kérem, kíméljen attól, hogy szavakon lovagol!

rudenz ulrich 2012.12.01. 22:08:38

@balage_81 reloaded:
várd ki a végét, meglesznek ők is. Vagy, ami valószínőbb: az MSzP eszi meg az E14-et szőröstül bőröstül! Na megyek, jó éjt!

márta)) 2012.12.01. 22:08:53

@rudenz ulrich:

Milyen leszakadt frakcióról tetszik beszélni?
Ja?! Arról a Bajnai Gordonról vezette egyesületről, akik körül megy a hatalmas habverés, a sarazás?
Minden alapot nélkülöző rágalmazás. Csak szólok) nem leszakadt frakció.
???
:(

márta)) 2012.12.01. 22:14:34

@rudenz ulrich:

Csak annyit még) A Bajnai Gordonnak minél előbb, időt nem vesztegetve, alapitania kellene egy új pártot, vagyis párttá kellene válnia az Együtt 2014 mozgalomnak.
S úgy megszólitani a nagybetűs népet. S aki nem csatlakozik, az lemarad, tetmészetesen igy az LMP. is.

márta)) 2012.12.01. 22:15:45

@rudenz ulrich:

Bocsánat! elfelejtettem)

jócccakát! önnek.

:)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 22:20:32

@rudenz ulrich: nincs válasz tehát, hogy az LMP miért nem tud újat hozni, megszólítani eddig inaktív rétegeket. ez el van intézve azzal, hogy én hol élek:) de nem baj, nem is várok választ álmodozóktól, csak úgy megkérdeztem, hátha..

"Erre példát kérnék az elmúlt 25 év hazai történetéből!" - hát itt van mindjárt az E14. ők magabiztosan szereznének jókora adag szavazót, ha most párt lennének. tessék feltenni a kérdést, vajon az LMP-nek ez miért nem sikerült eddig? lehet hogy "Önnek" kéne jobban körül néznie? vagy csak elfogadni az úgynevezett valóságot?

"- Ez érdekes, eddig azt mondták, hogy csak alapelvek vannak, program nincs," - én is ezt mondtam. rontana a programon, mert beleköphetne hülyeségeket. hogy is volt az a PISA-felméréssel?:)) inkább aludjon

@HiRoKin: "A szavazásig nem tudhatod, hogy valójában hányan állnak az LMP mögött" - dehogynem, pontosan tudhatom. épp annyian, amennyit a 4 kutató cég lemér. plusz-mínusz 1,5%. de az alapvető kérdésre nem születik válasz, vajon miért nem lett az LMP az elmúlt 2,5 évben egy tömegpárt?

ezt a kérdést minden fórumon, minden időben, minden LMP-szimpatizáns elegánsan megkerüli, vagy félremagyarázza. másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy a két nagy párt hülyesége ellenére pont nem Schifferék a vonzó alternatíva. de hát annál rosszabb a lakosságnak, biztos ők a hülyék, ami az itt hozzászólók egy része szerint a gonosz média miatt van.

rudenz ulrich 2012.12.01. 22:26:14

@márta)):
Akkor nézzük a Haza és Haladást, a szóban forgó egyesület vezetőségét:
Bajnai: az MSzP-kormány minisztere, majd miniszterelnöke,
Szigetvári: az MSzP volt kampányfőnöke,
Oszkó: az MSzP-kormány volt pénzügyminisztere,
Felcsúti: A Magyar Bankszövetség elnöke, az Oszkó-féle banki "etikai" kódex társalkotója,
Bárándy P., a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere,
Vörös T.: a Népszabadság régi főszerkesztője.
Ja, és mint az imént balage81 volt szíves közölni: Gráf József, az MSzP-kormányok mezőgazd. minisztere.
Hát csak az MSzP-ből és környékéről jöttek! (És akkor még nem beszéltem a Gyurcsány-rajongó szemészorvosról, Bitó Lászlóról.)
Nem sározom én őket, de ha nem haragszik, kevésbé szimpatizálok velük, mint Ön.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 22:35:33

@rudenz ulrich: és konkrétan mit mond a politikai/miniszteri munkájukról? vagy csak dobálózunk és vagdalkozunk? ejnye, micsoda fideszes mentalitás

nada dan 2012.12.01. 22:38:57

„nincs válasz tehát, hogy az LMP miért nem tud újat hozni, megszólítani eddig inaktív rétegeket. ez el van intézve azzal, hogy én hol élek” – esetleg arra kéne válasz, hogy szükséges volna-e a jelen helyzetben új párt, sőt, új politikai elit. Ha pedig igen, akkor miért nem történik szinte semmi ezen a téren, a Milla és a többiek miért csak Bajnaités Szigetvárit tudták megtalálni. Érdemes amúgy észrevenni, hogy a politikai siker nem csak államtitkári pozíciók megszerzésében mérhető. Az LMP pozitív hatása már ma is megjelent: repedezik a kétpártrendszer. Szigetvári Viktor még 1-2 éve is arról beszélt, hogy az MSZP szervezete és beágyazottsága megkerülhetetlen, kár új pártról ábrándozni. Ma ott van az E14-ben – változnak az idők, miután az úttörők új ösvényeket tapostak, lehet arra is járni...

hegyilány 2012.12.01. 22:41:36

Segitek)Aha! Az" a Bajnai, a "csávából" kihúzta anno) a szocialistákat, aki egy éves kormányzása idején stabilizálta az ország gazdasági állapotát...aki" bátorkodott nem elkölteni a 2008-as IMF hitel kettő részletét, bátorkodott letétbe helyezni (MOL csomag, hírek alapján EON?). Igen Ő a Haza és Haladás vezetője.
Neki" s az E14" mozgalomnak, komoly üzenet lehet, ahogyan a szocialisták most (is) "viselkednek".
Csak megerősíteni tudom, hogy váljanak párttá, mert a nagybetűs nép azon csoportja, kik nem eléggé tájékozottak, azt fogják hinni, hogy a szocialistákra kell szavazni........... mert........
Na.mindegy.Én csak szóltam.

rudenz ulrich 2012.12.01. 22:46:28

@balage_81 reloaded:
"nincs válasz tehát, hogy az LMP miért nem tud újat hozni, megszólítani eddig inaktív rétegeket."
Nézze, én adtam egy választ, amivel Ön nem értett egyet. De ne mondja azt, hogy nincs válasz. Ez már a második félremagyarázása, ez nem épp elfogulatlanságról árulkodik.

"ez el van intézve azzal, hogy én hol élek:)"
Hát igen, mert a tanyákon, nyomortelepeken, cigánysorokon, lepukkant bárházakban tengődők nem a 168 órát vagy a Heti Választ olvassák, nem Kálmán Olgát vagy Bayer Zsocát nézik. Nem hat rájuk a média, nem fogják a politikai üzeneteket. Ez a legkevésbé sem az ő hibájuk. De beletartoznak abba a nem szavazó 47-50%-ba, és kevés kilátás van arra, hogy kikerüljenek onnan, és ez nem pártpolitikai kérdés.

"ők magabiztosan szereznének jókora adag szavazót, ha most párt lennének."
Szerényebben, ez még csak feltételezés.
Meglátjuk, hogy a volt szadeszesek, az átálló, mélyen lenézett LMP-sek és az MSZP-től átállók (akik nem lesznek oly sokan) mire lesznek elegendők. Mert Bajnai és Tsai a csalódott fideszeseket nem fogják meghatni.

"tessék feltenni a kérdést, vajon az LMP-nek ez miért nem sikerült eddig?"
Mint említettem, erre próbáltam válaszolni...

"rontana a programon, mert beleköphetne hülyeségeket."
Ez a mondat, benne azzal, hogy: "a programon" azt jelenti, hogy már van program.
Ezek szerint nemcsak szövegértési, hanem fogalmazási szempontból is kihívásokkal küzd.
Na tényleg pá, nincs már türelmem az újabb félremagyarázásait kalapálgatni.

hegyilány 2012.12.01. 22:46:33

A Gyurcsány F. sokkal "tisztább" politizálást folytat.
Szerintem.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 22:49:05

@nada dan: szóval a kétpártrendszer az LMP miatt töredezik? jelenleg 3 ellenzéki erő van az LMP-n kívül: MSZP, Jobbik, E14. mindháromnak nagyobb a társadalmi támogatottsága, mint schifferéknek. talán ennyire azért mégse kéne elvakultnak lenni

rudenz ulrich 2012.12.01. 22:52:15

@balage_81 reloaded:
Ejnye, ne blamálja már magát! Ki vagdalkozott? Harmadik félremagyarázás. Arról beszéltem, hogy szocik voltak, a Haza és Haladás ezért a szocikból nőtt ki.
A munkájukról Önnek nem mondok semmit, azt is félremagyarázná.
Tényleg jó éjt!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 22:53:29

@rudenz ulrich: sajnos olyan gyenge, hogy egyesével cáfolható. és még aludni se ment:)

"Mondd, Te ebben az országban élsz?" - pontosan ez volt a válasz, mikor megkérdeztem, miért nem nyeri meg az LMP ezeket a rétegeket. most megint a médiát hozza be, de kérdem én, miért nem megy el hozzájuk a párt? van neki alapítványa, szervezete, aktivistái. az, hogy "mert ezeket a rétegeket nem lehet elérni", az nem egy válasz. az kérem csula.

"Szerényebben, ez még csak feltételezés." - nem, ez le van mérve. ezen a ponton totálisan komolyan vehetetlen, amit ír. hazudni tán nem kéne

a program dolognak tényleg, melyik része nem érthető? ha azt írom, "rontana a programon", abban HOL van az leírva, hogy már van program? ha azt írom, rosszul vezetnék repülőt, akkor én már most vezetem a repülőt?

maga nem ellenfél, menjen aludni. buta LMP-s, semmi több

hegyilány 2012.12.01. 22:54:04

Csak nehogy azt állítsa már valaki, hogy az LMP. a Együtt2014 miatt töredezik."
Mert az nagyon furcsa- és érdekes lenne.

menőmano 2012.12.01. 23:00:05

totálisan komolyan"

Hát! Már elnézést, de totálisan úgy látom, hogy itt valaki" plagizálja az én szavaimat?

nada dan 2012.12.01. 23:00:24

@balage_81 reloaded: A kétpártrendszer nem kizárólag az LMP miatt repedezik, de az LMP-nek ebben úttörőszerepe és oroszlánrésze van. Szélsőjobb kb mindig is volt és lesz (MIÉP-Jobbik stb), aaz ő sikerük kicsit olyan, mint szteroiddal gyúrni, hagyjuk. Ha a Jobbiktól eltekintünk, akkor az LMP az első nem rendszerváltó párt ami bekerült a parlamentbe –micsoda ellenszélben! Az ő küldetésük lényege a jelenlegi politikai kultúra és struktúra megváltoztatása (lehet más...) És igen, mára eljutottunk oda, hogy már a betonfejű ballib elit sem csakGyurcányban-MSZP-ben gondolkozik, hanem elképzelhetőnek tart új formációkat – ha nem is feltétlenül az LMP-t. Bizony, ehhez uakkor kellett az LMP is...

menőmano 2012.12.01. 23:02:11

Totális helyzet, zűrzavar az LMP-ben, mely egy picike pártocska. Szerintem.

*******

Bajnai Gordon az "új politikai csillag".
Támogassa Ön is . Ha kérhetem.

kész. ennnnyyyi.

jócccccakát!
:)

menőmano 2012.12.01. 23:12:41

@nada dan:

Az LMP pozitív hatása már ma is megjelent: repedezik a kétpártrendszer."

Ne vicceljen már! Ezt nem gondolhatja komolyan?

menőmano 2012.12.01. 23:13:50

Totálisan nevetséges, vagyis inkább röhejes.
De tényleg.

:))))))

nada dan 2012.12.01. 23:27:17

Igazán arra jók ezek a csevejek, hogy újra és újra megrökönyödhessen az ember a zsákutcás eltorzult magyar alkaton. Tehát vitakultúra alapsémák: folyamatos személyeskedés, szavakon lovaglás, pitiáner „akkor is nekem van igazam” viták – hogy miért olyan fontos ez, érthetetlen. Kárörvendés, gúnyolódás, úgyse-jutnak-be de jólesz, hogy pofára esnek, és hamis realizmus, minden mennyiségben. Hamis realizmus meghatározás itt, mondjuk: a létező struktúrák fenntartása, meg nem haladása annak ellenére, hogy működésképtelenségük, sőt elviselhetetlenségük régen nyilvánvaló.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 23:28:43

@nada dan: "LMP-nek ebben úttörőszerepe és oroszlánrésze van" - és konkrétan mi is lenne az az úttörő szerep? vezesd már le kérlek, hogy bajnaiék 3 héten belüli mérhetővé válása mennyiben az lmp érdeme!

"Szélsőjobb kb mindig is volt és lesz (MIÉP-Jobbik stb), aaz ő sikerük kicsit olyan, mint szteroiddal gyúrni, hagyjuk. " - a miép 2002-ben és 2006-ban sem jutott parlamentbe. 8 év után jutott vissza széljobb párt. amit te teszel, az az, hogy lekicsinyled az eredményeiket. nem túl liberális, nem túl korrekt magatartás. ennyi erővel persze mondhatnád azt is, hogy liberálisok is mindig voltak. oszt az lmp mégis csak egy kis szar párt még mindig. ennek mi az oka?

és már ne is haragudj, de jelenleg ott áll a pártod, hogy a kutya se kíváncsi rá. finoman szólva vicces az a vallásos meggyőződés, amivel az "eredményeit" méltatod

nota bene: ha a médiára hivatkoztok, mint az lmp egyik ellenségére, akkor hogy lehet, hogy a jobbik sokkal nagyobb és erősebb? őt szereti a ballib média?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 23:31:53

@nada dan: hamis realizmus? bakker, ekkora önégetést még nem látott a blogszféra:) az nem hamis realizmus, hogy beképzeled a pártodat az alternatívának? olvastad az alternatív költségvetésüket? vagy csak dobálózol itt a fogalmakkal? abban semmi nem volt, ami bármilyen struktúrát lebontana öreg. te például nevezz meg hármat, amit az lmp megváltoztatna. rajta! vagy csak a pártszlogenek mennek?

a vita legkisebb fuvallatára is összeszarjátok magatokat. és jön a duma, hogy titeket üldöznek. lófaszt mama! csak szeretnénk tudni az érveiteket, ennyi.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.01. 23:34:43

@nada dan: "struktúrák fenntartása, meg nem haladása annak ellenére, hogy működésképtelenségük, sőt elviselhetetlenségük régen nyilvánvaló. " - annál égőbb, hogy senkit nem érdekel az LMP:))

by the way: azt kitenni az ablakba, hogy "mi nem ezek vagyunk, hanem mások" - ez kurva kevés a kormányzáshoz.

2012.12.01. 23:50:45

"Jobb lesz nekik parlamenten kívül a következő választások után"

Én ezt már választásokkor elmondtam volna neked. A mai napig talány számomra hogyan jutottak be, hiszen sem akkor, sem most nem tudni róluk kicsodák, és voltaképpen mit is akarnak.

nada dan 2012.12.01. 23:55:29

@balage_81 reloaded: Az LMP nem liberális párt, az SZDSZ utódjának pedig csak nagy rosszindulattal tekinthető. A Jobbik viszont szerintem mindenképp tekinthető egy modernebb és fiatalabb MIÉP-nek –mondom szerintem. A lényeg viszont az, hogy az ellenzékből nyilvánvaló okokból érdemes kivenni és külön foglalkozni vele – én eltekintenék tőle.
Ha tehát eltekintünk a Jobbiktól, akkor az LMP az első nem rendszerváltó párt stb, de mintha ezt már írtam volna. Vagyunk sokan, LMP-sek és enm LMP-sek, akik szerint a rendszerváltáskor kialakult és megkövesedett politikai kultúra a borzalmas és meghaladandó –új pártokkal, új elittel. Az LMP az első fecske. Mivel kezdettől fogva nem volt hajlandó összeállni az MSZP-vel, amit nagyon jól tett, mivel ez következik a filozófiájából, ezért elkerülte azt hogy SZDSZ-2 legyen és mindez sikeresen elszigetelte az MSZP-t Gyurcsányostul. Ma már nehéz ennek a jelentőségét felmérni, de 1-2 éve ez még egyáltalán nem volt nyilvánvaló. Ld hivatkozott Szigetvári nyilatkozat (kár hogy hirtelen nem tudom belinkelni), ahol nem is olyan rég még arról beszél, hogy csak ködevő fantaszták álmodozhatnak itt komolyan új párokról, mert az MSZP országos lefedettsége stb megkerülhetetlen a Fidesz legyőzéséhez. Érdekes, most az E14-ben van és a Millával együtt dolgoznak egy új vidéki háló kiépítésén (szívesen linkelném ezt is, de szinte szó szerint idézem a hírekből). Mármost nem lehet ezt Pitagorasz-tétel módjára bebizonyítani, de szerintem elég nyilvánvaló, ha végignézzük ezt a változást (és a ballib fejek kommentjeit évek óta), akkor ebben, mármint az MSZP-Gyurcsány tengely elszigetelődésében és új formációk erősödésében (mégha ezek az új formációk egyelőre sajnos túlságosan is kötődnek régi szoci arcokhoz) az LMP különutas politikájának komoly szerepe volt. Szerintem.

nada dan 2012.12.02. 00:01:47

@Jankove: Egyébként szerinted az MSZP mit akar? Van azért ebben az állandó értetlenkedő fitymálásban valami vaskalapos arisztokratikus. Hogy az MSZP, Fidesz mit akar, azt senki meg nem kérdezi, mert ők ugyebár már kivívták a jogot a kormányzáshoz, de egy LMP, ezek a gyerekek...

menőmano 2012.12.02. 00:07:43

Hát! ez már megérte, hogy idejöttem. Igazán jól szórakozom.
"ballibb fejek" miegyebek.
Hát! Komolyan......
:))))))

S mindez azért, mert az LMP. egy picike pártocska (mondjuk ez a mantra) s azt sem tudják merre akarnak haladni.
Vagyis nem találják a saját helyüket a politikai palettán.
:)

nada dan 2012.12.02. 00:11:53

balage_81 reloaded: hamis realizmus eredetileg Bibó használta hasonló értelemben, én csak a mai helyzetre igazítottam.
LMP-s hamis realizmus a te értelmezésedben talán az lenne, ha abban hinnének, hogy győzni fognak vagy ilyesmi de erről szó sincs.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.02. 00:15:59

@nada dan: ott van a hiba a teóriádban, hogy bajnaiék épp azért lettek egyből népszerűek, mert az elitváltást akaró szavazók nem kérnek az LMP-ből. gyakorlatilag a helyzetelemzésed első fele igaz, hogy nagy az igény a változásra és ez egy szükséges dolog. ott már tévedsz, hogy erre az LMP lenne a válasz. szigetvárinak tökéletesen igaza van: szervezet nélkül képtelenség minden szavazóhoz eljutni = képtelenség választást nyerni. hány voksot is kapott az LMP az időközi vidéki választásokon? mit csinált 2,5 év alatt, hogy legyen szervezete? és ne feledd, százmilliói vannak, parlamenti párt.

az mszp nem megkerülhető, csak formálható, kompromisszumra kényszeríthető. az LMP-nek ebben a mini rendszerváltásban viszont, bármennyire is szeretnétek, nem osztottak lapot. a választók, nem a többi párt.

márta)) 2012.12.02. 00:16:08

Már azt hittem, éjszakára kiderül, hogy az LMP. kormányváltó párt lesz.
:)

nada dan 2012.12.02. 00:16:35

Most komolyan, valaki mondja már meg, mit jelent ez a „nem tudják merre akarnak haladni”. Szerintem ugyanis nem jelent mást, minthogy nem tudják ki mögé álljanak be, a Fidesz vagy az MSZP mögé. A mai magyar politikai gondolkodók 90%-a ugyanis nem képes ezen a sémán túllépni, csak ez A KÉRDÉS.
Még egyszer hadd tegyem fel a kérdést, az MSZP merre akar haladni? Azonkívül, hogy a kormányzás felé?

márta)) 2012.12.02. 00:23:15

Jó a kérdés. Csak az a baj, hogy még Ők" maguk sem tudják.
Az LMP-nek nincs kiterjedt, országos hálózata.
Az MSZP. pedig még csak most kezdett el ide-oda kapkodni, hogy a politika nagy szinpadára "fellépett" a Bajnai Gordon.
Tehát a haladási irány nem világos, nekem nem.

nada dan 2012.12.02. 00:26:56

balage_81 reloaded: „az LMP-nek ebben a mini rendszerváltásban viszont, bármennyire is szeretnétek, nem osztottak lapot. a választók, nem a többi párt” – istenem, ez a focidrukker tempó. Kit érdekel, mi lesz az LMP-vel! Én nem vagyok tag, pláne nem élek belőlük. Az ő pozitív hatásuk annyi, hogy megmozdították a kövesedett struktúrát. Abban volt szerepük. Hogy mi lesz a jövőjük az más kérdés, még nyitott. Megjegyzem, a ballib média nem sokat adott volna arra, hogy bejutnak 2010-ben... Szóval a kárörvendő huhogástól akár még be is juthatnak. De ez engem pl kevésbé érdekel, bár a magyar társadalom merevségének újabb bizonyítékának tartanám. Jó éjt!

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.02. 00:27:50

@nada dan: először is kormányzotak 8 évet, meg előtte 4-et. abból azért nagyjából lehetne látni, de elmondom szívesen. pl tudom róluk, hogy magántőkét akartak az eü-ben. tudom róluk, hogy nem hittek az ingyenes felsőoktatásban és az ingyenes orvosi vizitekben. tettek lépéseket a szocializmus felszámolása irányába. persze erről kampányban sose beszéltek, mert itthon azt nem szabad. aztán nőtt alattuk a gdp, mert hittek a piacban és a versenyben. nem korlátozták a bankokat, a pénzügyi szférát, nem tettek lakatot az ellenzéki újságírók szájára, nem foldoztak nekünk alkotmányt. csak kormányoztak. hol jól, hol rosszul. kb ezt várom tőlük most is, bármi hangzik majd el a kampányukban.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.02. 00:30:31

@nada dan: te beszélsz itt a szinte történelmi szerepükről, de akkor mégse lehet olyan nagy a hatás, ha kiesnek. akkor hogyan is törték fel a kétpártrendszert? azért azt ugye látod, hogy a kommentjeid tele vannak ellentmondásokkal? miben áll a kétpártrendszer feltörése LMP-módra? hogy színre lépett Bajnai?

Az ő pozitív hatásuk annyi, hogy megmozdították a kövesedett struktúrát - nem mozdítottak meg semmit. a jobbik is bejutott, ennyi erővel ők is megmozdították, 8 évig nem volt radikális széljobb párt a parlamentben. amit az LMP-nek betudsz, azt a jobbiknak simán nem. kettős mérce pajti, kettős mérce

ráadásul, mielőtt előjössz ezzel a mindig voltak széljobb szavazók szöveggel, akkor ennyi erővel mindig voltak globkritikus szavazók is, ugyanis a többség ennek most vesztese. az lmp mégis stagnál. jó éjt.

nada dan 2012.12.02. 10:39:07

„először is kormányoztak 8 évet” és „aztán nőtt alattuk a gdp”
Na, akkor erre egy mondat egy tegnapi cikkből: „A reálértéken számolt magyar GDP 2012 első negyedévében lényegében megegyezett a 2005 elejivel, míg a szlovákok és lengyelek harminc százalékot meghaladó, a most válságba csúszott csehek is több mint húsz százalékos növekedést értek el.” De az egész cikk tanulságos, már a címe is: index.hu/gazdasag/2012/12/01/elszurt_evtized_utan_elszurt_evek_jonnek/
Amig azt nem érti meg régi szoci-SZDSZ közönség, hogy ami volt, az fenntarthatatlanul szar volt és egyenesen következett belőle a mai politikai válság, addig egyszerűen csak elbeszélünk egymás mellett. Amíg nem jön ki más az ilyen vitákból, csak annyi, hogy ti úgyis tizedannyit fogtok elérni mint mi és úgyis kihulltok a parlamentből, addig az ember csak döbbenten áll. Ennyi...

2012.12.02. 11:28:16

@balage_81 reloaded: Az emberek hülyék és sokan vannak lejáratók, köztük a komplett média. Lehet, hogy össze keverlek valami másik balage nickkel, elnézést kérek érte. Egyébként meg könnyen lehet, hogy én vagyok az idősebb.

Ha a választ a kérdésedre tudnám, akkor én lennék már az LMP kampányguruja.

2012.12.02. 11:31:02

@balage_81 reloaded: És valóban, Chavez az úttörője ennek és mint idézted, "Nem mintha nem lenne baj Chavez demokrácia-felfogásával". Ob etom igyot recs.

A cikk nagyobb része meg nem Chavezzel foglalkozik, hanem a latin-amerikai baloldallal.

És bár Scheiring okos ember, még ő sem jelenti az LMP egészét, még csak a többségét sem. Egy vélemény a sok közül.

2012.12.02. 11:34:45

@márta)): Kedves márta, ezt úgy félévente leírod, hogy még mindig nem tudod. Pedig most már itt lenne az ideje. Olvasgass a honlapjukon, ott van minden.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.02. 11:52:55

@nada dan: te kérdezted, hogy tudjuk-e merre megy az mszp. a kommentem arra volt válasz. egyébként hiába jössz a régiós összehasonlításokkal mert egy egész ország ment népszavazni 300 forintért. amit 2006-tól az mszp megkísérelt, azt maga a nép buktatta meg. soha semmilyen erő meg sem kísérelte beleverni a fejekbe, hogy "nincs ingyenebéd". az lmp sem, pedig volt rá 2,5 éve. még nem tudom mit akarnak, pedig olvastam az alternatív költségvetésüket. kár, hogy - mint itt is - mindenki azt állítja, hogy mikor a vezető politikusai megszólalnak, az "csak egy vélemény". na, ez megint fideszes tempó, ezt csinálták orbánék 8 éven át. sose lehetett tudni mit gondol a párt, mert mindig az adott érdekeknek megfelelően böfögött valaki valamit. az LMP-nél meg mindig az adott képviselő mondja el a magánvéleményét. csakhogy ez egy párt, itt egységnek kéne lennie, különben mit csinálnának kormányon? állandó lemondásokhoz és válságokhoz vezetne a mentalitásuk, azt.

@iii: az a nick szerintem én vagyok, de kissé nagy jelentőséget tulajdonítasz egy-egy kommentelőnek:) ez egy sértettség, pont ilyen elven szállja meg a fidesz is a közmédiát. hidd el, ha valakiknek igazuk van, az eljut az emberekhez. azt aláírom hogy választást nyerni nem lehet saját média nélkül, de azt nem, hogy egy párt ettől 5% párt legyen. fogadd csak el hogy nincs igény az lmp-re mert nem hisznek az emberek a kormányképességükben.

nada dan 2012.12.02. 12:19:47

Vagyis azért volt csődtömeg a 8 év szoci kormányzás, mert a hülye nép megszavazta a 300 forintos kérdést, meg egyáltalán, ezzel a hülye néppel nem lehet mit kezdeni. Khm

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.02. 13:09:08

@nada dan: sajnos a népszavazás ezt mutatta. a gyurcsányi politika szembe ment az előző 4 év eladósító törekvéseivel, de ez ellen jól láthatóan lehetett hangolni az embereket. így jutottunk el oda, hogy ma nem lehet megszorításnak nevezni a megszorítást és mindent azzal a vállalati réteggel fizettetnek meg, ami egyébként munkahelyeket tudna teremteni. a 300 forint lényege nem az lett volna, hogy nőjenek a bevételek (egyébként nőttek pl a háziorvosoknál) hanem hogy csökkentsék az eü leterheltségét és a felesleges látogatások számát. a tandíj arra is szolgált volna, hogy a hallgatók komolyan vegyék a tanulmányaikat, ne 6-7-8 évet heréskedjenek az egyetemeken. de látom te is szeretsz egyszerű képekben gondolkodni, az árnyaltabb összefüggések már nem izgatnak fel különösebben. lelked rajta. azt hiszem mindent kihoztunk a témából, én mennék.

nada dan 2012.12.02. 13:29:37

Hát, ha menned kell, menned kell. Pedig akkora élmény egy ilyen tág látókörű emberrel beszélni... Szmájli

márta)) 2012.12.02. 13:59:01

@iii:

Nem, nem! Nem olvasgatom a pártocskád honlapját, esetleg csak ritkán.
Nekem elég, nagyon is, a megnyilvánulásuk.
Azt csinálnak, amit csak akarnak.

2012.12.02. 14:22:31

@márta)): Ha meg nem akarod megtudni, hogy mit akarnak, akkor meg ne kérdezgesd már. Uncsi. Én se kérdezem, hogy a Fidesz mit akar, pedig azt aztán tényleg nem értem. De mondhatnám az MSZP-t is.

2012.12.02. 14:23:15

@balage_81 reloaded: Mondjuk úgy, még nincs igény. Lehet, hogy csak 10 év múlva lesz, sag schon.

márta)) 2012.12.04. 17:36:51

@iii:
Á' dehogy. Nem vagyok Én Neked "uncsi". TE nagyon is örülsz, hogy válaszolhatsz Nekem.
Azt, hogy mit csinál a FIDESZ. nem érteni, hanem megélni kell.
De, ha nem a felső tízhez tartozol, akkor talán még, meg is értheted.
Az, hogy a szocialisták mit csinálnak? "Én nem tudom". pontosan nem.
hm?
:)
süti beállítások módosítása